20 februari 2011 In de media

Bony wijst Vitesse de weg naar zege

Wilfried Bony maakte zondagmiddag zijn debuut in het shirt van Vitesse. De spits was meteen van zeer grote waarde door de belangrijke 1-0 voor zijn rekening nemen. Uiteindelijk werd het 2-0 voor de Arnhemmers via Nemanja Matic.

Een belangrijke zege in een moeilijk duel voor de Arnhemmers.

Vanaf de eerste minuut zette Vitesse de Superboeren onder zware druk. Na een minuut of 25 zakte de ploeg wat weg en kreeg De Graafschap meer grip op het duel dat spannender was dan goed. Zo kopte Youssouf Hersi vijf minuten voor rust van dichtbij op de paal en was het Bargas die vlak na rust de paal raakte. Beide kansen ontstonden uit omschakelmomenten.

Vitesse wist zich voor rust geen grote kansen te creëren. Riverola kreeg een prachtpass van Matic niet goed op de wreef en Babangida schoof een bal naast het doel van Waterman. Meest opvallende moment voor rust was er na een half uur. Yasuda – verder prima spelend – schoot te hard terug op Room die de bal vervolgens slecht aannam. Bargas had ineens een volledig leeg doelvoor zich maar tot ontzetting van de ruim duizend meegereisde fans uit Doetinchem werkte de spits de bal voorlangs.

De tweede helft bestond voornamelijk uit vechtvoetbal en daarin slaagde De Graafschap het beste in. Vitesse had geen grip meer op de wedstrijd en zocht l;ange tijd naar die ene opening. In de 72e minuut kwam die opening er wel. Davy Pröpper zette met een schitterende bal debutant en invaller Wilfried vrij die de bal hard achter de kansloze Waterman schoot: 1-0.

Na de treffer ging De Graafschap alle ballen hoog naar voren spelen en regeerde het opportunisme. Aan de andere kant was Nemanja Matic die in de 84e minuut het duel besliste. Waterman kon het schot van Michihiro Yasuda nog keren, maar Matic tikte van dichtbij de bevrijdende 2-0 binnen.