28 november 2014 In de media

Booy: ‘Interessant en uitdagend duel’

Hij kan morgenavond over een brede selectie beschikken, Go Ahead Eagles-trainer Foeke Booy. Op aanvoerder Marnix Kolder (spiertje bij rib) en Peter van Ooijen (komt terug van een enkeloperatie) na is iedereen aan boord.
Erik Cummins is weer fit en keert terug in de selectie, Deniz Türüc heeft zijn schorsing van twee duels erop zitten.

"Dat is mooi en nodig," weet Booy. "We gaan de laatste fase van het jaar in tegen teams met een hoge weerstand. Een heel uitdagende reeks, erg interessant voor ons. Kijken waar we staan. We moeten het gewoon vastberaden en met verbetenheid aangaan."

Vitesse, de opponent van morgen, staat één punt boven de Eagles. Een prachtige prooi dus. Booy: "Vitesse speelt uitstekend, verzorgd voetbal, het enige wat bij hen ontbreekt zijn punten. Zij laten het wel eens uit hun handen glippen. Maar daar kunnen wij zelf ook over meepraten."

Go Ahead speelt inderdaad een prima seizoen. Waarin de spelers elkaar steeds scherper en sterker lijken te maken. Booy: "Dat is wat ik wil. We zijn gegroeid in de breedte en als iedereen aan boord is, tillen ze elkaar alleen maar naar een hoger niveau."

Daarin waakt de trainer ervoor iedereen de juiste aandacht te schenken. "Ik bescherm mijn spelers, help mijn spelers en sta pal voor mijn team. Iedereen in de selectie verdient dat ook. Mijn spelers zijn ambitieus, willen stappen omhoog maken, dat is alleen maar positief."

Vitesse-Go Ahead Eagles, zaterdag 29 november 2014, 19.45 uur, Arnhem.
 

GAE / Foto’s SV

Hoofdsponsor: