5 januari 2010 In de media

Bos: “Het is voor Anduele beter dat hij naar Roeselare gaat”

Vitesse-aanvaller Andue­le Pryor (24) vertrekt per direct naar KSV Roeselare, dat in België uitkomt op het hoogste niveau.

De Amsterdammer kwam onder trai­ner Theo Bos nauwelijks aan spe­len toe en mocht daarom vertrek­ken uit Arnhem.
Pryor maakte op 26 augustus 2006 onder trainer Aad de Mos zijn de­buut in de hoofdmacht van Vites­se. De Mos was erg tevreden over de Surinamer en noemde hem een groot talent. In zijn eerste sei­zoen bij Vitesse kwam Pryor tot dertig wedstrijden (vijf goals), daarna ging het minder. Dit sei­zoen speelde hij geen enkel compe­titieduel voor de eredivisionist.

Pryor, die zijn carrière begon bij FC Abcoude, wordt gehuurd door Roeselare. Hij keert niet terug naar Vitesse. Pryor heeft een contract dat komende zomer afloopt.
Volgens Vitesse- trainer Theo Bos is het vertrek voor beide partijen de beste oplossing. „ Anduele zat op een dood spoor bij Vitesse. Ook na de winterstop zou hij waarschijnlijk niet of nauwelijks aan spelen toekomen. Dan is het beter dat hij ergens anders voor zijn kans vecht.”

KSV Roeselare kan wel een aanval­ler gebruiken, De ploeg staat in de Belgische Jupiler League op de laat­ste plaats.
Vitesse nam enkele dagen geleden al afscheid van Jop van der Lin­den. Zijn vertrek is tijdelijk. De ta­lentvolle verdediger speelt het ko­mende half jaar op huurbasis voor AGOVV, waarmee Vitesse een sa­menwerkingsverband heeft. De situatie van derde doelman Ro­nald Graafland leek uitzichtloos, maar de routinier is inmiddels her­steld van een slepende knieblessu­re. Of hij tijdens het trainings­kamp in Turkije speelminuten krijgt, is onduidelijk.

Vitesse speelt morgen in Belek te­gen de Turkse topploeg Besiktas. „Ik weet nog niet of Ronald aan spelen toekomt. Piet Velthuizen en Eloy Room doen het heel goed”, aldus Bos.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: