10 februari 2010 In de media

Bos: “Verschil tussen uit en thuis is te groot”

Vitesse- trainer Theo Bos zag zijn ploeg gisteren voor de achtste keer dit seizoen verliezen op vreemde bodem. „Bij ons is het verschil tussen uit en thuis veel te groot”, zei de coach na de 2- 0 ne­derlaag bij VVV-Venlo.
Vitesse boekte buitenshuis drie ze­ges en een gelijkspel in de eredivi­sie. Daar staan in GelreDome drie zeges, vier remises en drie verlies­beurten tegenover.
„Het heeft misschien ook met kwa­liteit te maken dat we thuis vaak beter voetballen dan uit”, stelde Bos. „Dit was zo’n wedstrijd, dat zei ik vooraf tegen de jongens, hier gaat het om. Als we aansluiting willen met de eerste negen, dan moet je dit soort wedstrijden win­nen.”

Dat gebeurde dus niet, tot ergernis van de trainer. „ Ik heb een ploeg gezien die zonder overtuiging heeft gespeeld. Ik vraag me ook af hoe dat kan. In de tweede helft probeer je daar wat aan te doen. Ik heb gezegd: als je verliest, verlies dan met ballen. Maar uiteindelijk waren we niet bij machte VVV on­der druk te zetten en hebben we hier terecht verloren.”

Een kostbare misser, erkende Bos. „Ik had gedacht dat we van de wedstrijden tegen Sparta en VVV er een zouden winnen. Nu zullen we de komende wedstrijden pun­ten moeten sprokkelen.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: