16 augustus 2010 In de media

Bos: ‘ We lopen binnenkort allemaal in bontjassen’

Vitesse- trainer Theo Bos wist zaterdag niet goed wat hij moest vinden van het onbevestig­de nieuws over de buitenlandse in­vesteerder.

„Ik heb er een beetje lacherig over gedaan tegen de spelers”, zei de Arnhemse oefenmeester na de ne­derlaag bij Ajax. „Tegen de spelers zei ik dat ze ervan uit moeten gaan dat ze binnenkort in bontjas­sen rond zullen lopen. Ik kan niets met zo’n gerucht.”

En, doelend op het verhaal van donderdag, toen een krant in Est­land meldde dat NEC zou worden overgenomen door de miljardair Roman Abramovitsj: „ Ze switchen nu met het nieuws van NEC naar Vitesse. Als het waar is dat er ie­mand veel geld in Vitesse wil inves­teren, dan is dat goed voor de club. Maar ik weet van niets.”

Bos richtte zijn aandacht liever op zijn elftal, dat ook in Amsterdam aardig voor de dag kwam. „Ik ben trots op deze heel jonge ploeg”, sprak de coach. „We hebben twee keer gescoord, door spelers van ze­ventien en achttien jaar oud (Da­vy Pröpper en Marco van Ginkel, red.). Zij hebben het heel goed ge­daan op het middenveld.”

Volgens Bos schrok Vitesse van de vroege 0-1. „Er zijn niet veel ploe­gen die hier op voorsprong ko­men. Vanaf dat moment zijn we te ver naar achteren gegaan.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: