22 februari 2010 In de media

Bos: ‘Niet gek laten maken door ranglijst’

Vitesse- trainer Theo Bos erkende gisteren in Amster­dam dat zijn ploeg is verworden tot een degradatiekandidaat. „Maar”, voegde de coach daar aan toe na de 4-0 nederlaag bij Ajax, „we moeten van onze eigen kracht uit blijven gaan.”
Bos verwacht dat 35 of 36 punten nodig zijn voor directe handha­ving in de eredivisie. De teller staat nu op 23 bij Vitesse, dat vol­gens deze theorie dus nog 12 of 13 punten nodig heeft.
„Dat betekent dat je wedstrijden moet gaan winnen”, aldus Bos. „De ranglijst liegt niet. Aan de an­dere kant weet je dat we punten moeten pakken in de laatste fase van de competitie. Dat doe je nor­maal gesproken niet zo snel tegen ploegen als PSV, FC Twente en Ajax, waartegen we onlangs heb­ben gespeeld. Maar het klopt dat we er nu voor moeten spelen dat we niet verder in de problemen ko­men.”

Bos zag zijn ploeg al snel bezig aan een kansloze missie in de Arena. „Ik heb vandaag een fantastisch Ajax gezien, net als donderdag te­gen Juventus”, zei hij. „ De bedoe­ling was heel compact te spelen, maar bij Ajax zat veel beweging in de ploeg waardoor ze gaten in on­ze verdediging trokken. Als Piet Velthuizen niet fantastisch speelt, valt de score nog hoger uit.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: