28 februari 2010 In de media

Bos: “Knokken om bij onderste drie weg te blijven”

Vitesse staat voor een cruciale week in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. Na het verlies van zaterdag tegen AZ (0-3) is de Arnhemse club slechts één punt verwijderd van de degradatiezone.

Volgend weekeinde gaat Vitesse op bezoek bij naaste concurrent ADO Den Haag, dat met 23 punten de zestiende plaats op de ranglijst bezet. Vitesse staat met nog negen wedstrijden voor de boeg op 23 punten. "We zullen met spelers naar Den Haag gaan die mentale weerbaarheid hebben, want het wordt een cruciaal duel", zei trainer Theo Bos na de 3-0 nederlaag tegen AZ.

Bos erkende dat zijn ploeg de afgelopen weken een aantal ’tikkies’ heeft opgelopen. Na het onverdiende verlies tegen FC Twente (1-2) volgde een zware 4-0 nederlaag bij Ajax. Zaterdag liep Vitesse opnieuw schade op omdat het niet bij machten was AZ te bestrijden. "Je kunt verliezen en verliezen. Deze wedstrijd hebben we kansloos verloren", constateerde de coach.

"We hebben weer een kans laten liggen om punten te pakken. Het wordt de komende weken knokken om bij de onderste drie plaatsen weg te blijven", aldus Bos, die zijn ploeg zaterdag de wedstrijd kort voor en na rust de wedstrijd uit handen zag geven. "We komen op een slecht moment achter", doelde hij op de 0-1 van Mounir El Hamdaoui in de 45ste minuut van de wedstrijd.

"Zeker voor deze ploeg is dat een tikkie. Na rust zijn we er met frisse moed tegenaan gegaan, maar dan scoort AZ snel de tweede goal. Ik zat bij dat doelpunt te wachten op een vlagsignaal van de scheidsrechter, want op het eerste oog leek het buitenspel. De grensrechter vertelde mij dat hij twijfelde en daarom door liet spelen. Na de 2-0 wordt het lastig en hoop je dat je organisatorisch overeind blijft. Ondanks de derde goal van AZ zijn we er tot het laatst voor gegaan", aldus Bos. 

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: