14 januari 2011 In de media

Bos: ‘Van mij mag Vitesse landskampioen worden’

Theo Bos is sinds kort de baas van Polonia Warschau. Maar de verrichtingen van Vitesse volgt hij nog op de voet. In Belek kan dat deze week letterlijk.

Theo Bos kan weer lachen 

Trainingskamp ‘Mister Vitesse’ met Polonia Warschau in hetzelfde hotel als Jong Vitesse

Vitesse blijft altijd de club van Theo Bos. Dat hij vo­rig jaar werd ontslagen door de Arnhemse eredi­visionist doet daar niets aan af. „Ik heb tijd nodig gehad om mijn ge­dwongen vertrek bij Vitesse te ver­werken. Maar ik heb het afgeslo­ten. Ik kan weer lachen.”

Bos is met zijn nieuwe club Polo­niaWarschau op trainingskamp in Belek. Het toeval wil dat hij in het­zelfde hotel zit als de selectie van Jong Vitesse/AGOVV. „Toeval be­staat niet, zeggen ze wel eens. Het voelt wel raar, maar erg vind ik het niet. Ik heb al veel bekenden ge­sproken.”

Datzelfde geldt voor Marc van Hintum, bij Vitesse als technisch directeur de baas van Bos, maar nu diens assistent bij Polonia. Van Hintum: „Theo en ik zijn genera­tiegenoten, vrienden die elkaar res­pecteren. Ik ben blij dat hij me heeft gevraagd. Ik miste het voet­bal.”

Aan Bos en zijn assistenten de taak van PoloniaWarschau een topclub te maken. Bos: „Ik heb een contract tot de zomer. Hoe ho­ger ik eindig op de ranglijst, des te langer ik mag blijven. Ik ga ervan uit dat Marc en ik hier nog wel even zitten.”

Bos is net aan zijn klus begonnen, maar heeft al wel een goed beeld van zijn team. Van de vijftien wed­strijden voor de winterstop heeft hij er inmiddels zeven op dvd be­keken. Sinds deze week leidt hij de trainingen. „Ik zie mogelijkheden.

Van welke speler ik veel verwacht? Ik noem geen namen. Ik moet uit­kijken met wat ik zeg. De schan­daalpers in Polen vertaalt Neder­landse artikelen die op internet staan en wat ze kunnen gebrui­ken, vergroten ze uit.”

Polonia bestaat dit jaar honderd jaar en van Bos, die onlangs onder grote belangstelling van de pers werd gepresenteerd, wordt veel verwacht. „Ik hoop dat wij de tijd krijgen iets op te bouwen. Het ver­leden heeft geleerd dat dat niet al­tijd het geval is.”

Bos volgt de verrichtingen van Vi­tesse nog op de voet. De Arnhem­mers verloren woensdagavond met 5-1 van de Turkse subtopper Kayserispor: 5-1. Bos wilde direct weten hoe dat kon en wie op wel­ke positie stond. „ Ik gun Vitesse het beste. Ik hoop ook dat de droom uitkomt. Van mij mag Vitesse landskampioen worden.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: