15 mei 2010 In de media

Bos: ‘ Eerste generatie van minder verdieners’

Vitesse kan ( of wil) de in 2011 aflopende contracten met Santi Kolk, Piet Velthuizen, Dali­bor Stevanovic, Nicky Hofs, Paul Verhaegh en Sinan Kaloglu niet tussentijds verlengen.

Ook als de club dolgraag zou wil­len verlengen, is dat nagenoeg on­mogelijk omdat die spelers boven het nieuwe salarisplafond van Vi­tesse verdienen. Zij zouden hoog­uit sterk verminderde aanbiedin­gen krijgen omdat Vitesse fors moet bezuinigen op de zware kos­ten salarisuitgaven.

„En een lager salaris is niet wat spelers in hun hoofd hebben als je over contractverlenging gaat pra­ten”, weet Bos, die het gros van die spelers inmiddels op de hoogte heeft gebracht van hun persoonlij­ke situatie. „Je kunt wel spreken van de eerste generatie spelers die te maken krijgt met mindere sala­rissen. Als trainer wil je die spelers natuurlijk liever niet kwijt. Je houdt liever de beste spelers, maar de club maakt een andere keuze.

Er is minder geld en er kan min­der salaris worden betaald, dan is het bijna onmogelijk een contract te verlengen. Ik heb inmiddels met bijna alle spelers individueel ge­sproken. Namen noem ik niet, maar de spelers die het betreft, zijn op de hoogte. Het beleid van de club is een speler te verkopen als we zijn contract niet kunnen verlengen. Anders loopt hij over een jaar transfervrij de deur uit. In het geval van een aantal spelers kunnen we het contract dus niet verlengen”, weet Bos, die geen spe­lers te kennen heeft gegeven dat zij moeten vertrekken omdat zij weinig aan spelen zouden komen.

De verhuurde spelers Genaro Snij­ders (FC Omniworld), Jop van der Linden (AGOVV), Julian Jenner (AR Ahlen) en Frank van der Struijk (Willem II) keren 27 juni te­rug bij de Arnhemse selectie.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: