7 maart 2010 In de media

Bos: Vitesse moet in 8 wedstrijden nu 12 punten halen

“Vitesse heeft een missie: in negen wedstrijden dertien punten halen. Dat wordt nu acht-twaalf”, aldus Bos. Voor de Arnhemse formatie staat volgende week een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma.

"Het was vooral belangrijk om niet te verliezen", vertelde Vitesse-trainer Theo Bos na afloop. "Als je hier kan winnen moet je dat uiteraard niet nalaten. We kwamen op een goed moment op 0-1 voor. We hadden niet veel problemen met ADO, behalve bij standaardsituaties. Daarin hebben we de mogelijkheden weggegeven."

ADO Den Haag slaagde er zaterdagavond niet in Vitesse te passeren op de ranglijst en daarmee boven de degradatiestreep te komen. Voor eigen publiek werd nog wel een achterstand weggewerkt, maar meer dan een gelijkspel bleek er in de Hofstad niet in te zitten: 1-1. Vitesse blijft daardoor vijftiende, ADO zestiende. Alleen Willem II en hekkensluiter RKC Waalwijk staan er nog slechter voor.

In een rommelige wedstrijd in Den Haag moest het publiek tot na de rust wachten op doelpunten. Op aangeven van de geboren Hagenaar Santi Kolk zette Lasse Nilsson Vitesse na een klein uur spelen op voorsprong. Christiaan Kum bepaalde de eindstand door de bal fraai achter Vitesse-doelman Piet Velthuizen te koppen.

"Wellicht hadden we de 0-2 kunnen maken, maar dat is niet gebeurd. Psychologisch is het een goed punt voor ons, omdat ADO in een thuiswedstrijd verwacht meer punten te halen.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: