6 april 2010 In de media

Bos looft inbreng van Büttner en Gravenbeek

Trainer Theo Bos van Vitesse loofde na de 3- 0 overwin­ning op FC Groningen zijn ploeg en met name de jongelingen Gio­vanni Gravenbeek (21) en Alexan­der Büttner (22).
„ Deze spelers hebben laten zien goed met de druk om te kunnen gaan en dat ze weten waar het om gaat. Win je niet, dan komt er heel veel druk op de laatste vier wed­strijden te liggen. En ik was er niet gerust op, Groningen was goed op dreef dit jaar”, aldus Bos, die geen schroom had om amateur Graven­beek op de plek van de geschorste Paul Verhaegh neer te zetten.

„Hij traint al het hele jaar met de selectie en doet het heel aardig in het tweede. Ik was wel benieuwd of hij dit niveau aan zou kunnen, maar niet bang. Hij was belangrijk bij de eerste goal. Ik vond hem nog een beetje bescheiden wat be­treft zijn mee opkomen, maar hij heeft het erg goed gedaan en het is een fantastisch ventje”, aldus Bos, die ook het ongecompliceerde spel van Büttner waardeert.
„We waren op zoek naar een ma­nier om iets te veranderen en heb­ben hem een kans gegeven. Met zijn enthousiasme is hij een heel ander type dan Santi Kolk en Las­se Nilsson. Klasse- spelers, maar ze zijn er niet altijd. Alex is er altijd, dat blijkt tot nu toe een combina­tie die goed past”, aldus Bos.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: