21 mei 2010 In de media

Bos loopt niet weg voor afroming

Vitesse-trainer Theo Bos loopt niet weg voor de nieuw­ste problemen bij Vitesse. De Arn­hemse oefenmeester is uiteraard niet blij met de aangekondigde be­zuinigingen, maar hij heeft geen se­conde overwogen op te stappen.


Vitesse- trainer Theo Bos gaat door bij zijn club, ondanks de bezuinigingen die zijn selectie zullen aantasten. 

„ Zo zit ik niet in elkaar”, zei Bos gisteravond na de oefenwedstrijd tegen SV Harskamp (0-9). De coach gaf nog twee argumenten. „ Als ik financieel onafhankelijk zou zijn, dan zou ik makkelijker kunnen zeggen ‘ hier jongens, hier hebben jullie mijn contract’. En punt twee is dat er nog tien of elf clubs zijn die in dezelfde positie zitten als Vitesse.”

Een positie, die het noodzakelijk maakt dat de clubleiding gaat be­zuinigen. „We hebben het wel aan zien komen”, aldus Bos. „Wat in het hele betaalde voetbal aan de hand is, dat geldt ook voor ons. We moeten kijken hoe we er weer uit kunnen komen.”

Het is bekend dat Vitesse dragen­de spelers als Piet Velthuizen, San­ti Kolk en Paul Verhaegh hoopt te verkopen. Met hen wordt flink ge­leurd op de transfermarkt. Ze staan nog een seizoen onder con­tract en leveren alleen bij een ver­koop in deze zomer nog een af­koopsom op. „We moeten afwachten of de club er in slaagt een of meerdere spe­lers te verkopen”, aldus Bos. „Ik kan als trainer wel op mijn kop gaan staan, omdat ik het er niet mee eens ben. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Het gaat om het be­lang van de club.” De clubman heeft nog geen idee met welke selectie hij komend sei­zoen aan de slag zal gaan. „Ik ver­wacht dat we in principe met de­zelfde groep verder gaan”, aldus Bos. „Er is immers nog van geen enkele speler bekend dat hij zeker weggaat. Mochten er een of twee spelers vertrekken, dan moeten we de balans opmaken. We moeten er met elkaar voor zorgen dat er toch een redelijk elftal komt te staan.”

Bos is optimistisch dat dat ook zal lukken, ondanks de zeer waar­schijnlijke afroming van zijn spe­lersgroep. „We hebben aardig wat talent. Als je bijvoorbeeld vandaag ziet hoe Marco van Ginkel speelt. Hij kan een toegevoegde waarde worden”, zei Bos na het treffen met de amateurs van Harskamp (aangevuld met enkele spelers van omliggende clubs). „We hebben veel dure spelers gehad. Daar heb­ben we niet veel mee bereikt. Als we een jong, enthousiast elftal heb­ben, dat is ook wat waard.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: