30 september 2010 In de media

Bos offert Nilsson en Pluim.

Zet Vitesse de ingezette koers voort? Of pakt Willem II haar eerste of misschien wel eerste drie punten van het seizoen? Morgenavond treffen beide clubs elkaar in het Gelredome.

Bij Vitesse heeft trainer Theo Bos een basisplaats ingeruimd voor Dalibor Stevanovic. De Sloveense middenvelder kwam afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen Excelsior in de rust in het veld en luisterde zijn optreden op met een doelpunt. Als reactie maakte hij allerlei wilde gebaren in de richting van zijn oefenmeester. Die heeft geluisterd. Ook Julian Jenner mag beginnen, meldt Omroep Gelderland.

Bos geeft in de spitspositie bovendien het vertrouwen aan Davy Pröpper. De positiewisselingen gaan ten koste van Wiljan Pluim en Lasse Nilsson. Beiden nemen voor het eerst dit seizoen plaats op de bank. Nacer Barazite begint vanaf de linkerkant. Trainer Bos kiest daarmee voor het elftal dat in de tweede helft succesvol tegen Excelsior aantrad.
Bij Willem II keert Gerson Sheotahul terug in de basiself. De spits werkte donderdag (vandaag, red.) de volledige groepstraining af, voor het eerst sinds zijn liesblessure. Het is echter niet waarschijnlijk dat hij vrijdag in de basis staat volgens het Brabants Dagblad.

Junior Livramento vormt een twijfelgeval voor trainer Gert Heerkes. Hij kampte de afgelopen dagen met griep. Ook achter de naam van Andreas Landgren staat een vraagteken. De Zweedse middenvelder viel tegen NAC Breda afgelopen zondag in de rust uit met liesklachten. Anders staan Niek Vossebelt en Lars Hutten als waarschijnlijke vervangers klaar. zou Heerkes ook nog kunnen kiezen voor de meer offensieve Rowin van Zaanen.

Vermoedelijke opstellingen
Vitesse:
Room; Kashia, Sprockel, Rajkovic, Büttner; Matic, Stevanovic; Jenner, Aissati, Barazite; Pröpper.

Willem II: Verhulst; Lampi, Halilovic, Swinkels, Pereira; Lindgren, Levchenko, Livramento, Van der Heijden; Lasnik en Rigters

Elf

Hoofdsponsor: