10 februari 2010 In de media

Bos op zoek naar vijfde aanvoerder bij Vitesse

Op het (veld)leider­schap bij Vitesse rust dit seizoen geen zegen. Nadat Paul Verhaegh de aanvoerdersband twee weken geleden inleverde, moet trainer Theo Bos in de aanloop naar het uitduel bij VVV-Venlo (zondag 14.30 uur) al op zoek naar de vijf­de kandidaat van 2010.
Verhaegh leverde om onuitgespro­ken reden de band in en zijn ver­vanger Rogier Molhoek is gebles­seerd. Derde keus Civard Sprockel viel woensdag bij Sparta na 35 mi­nuten uit met een heupblessure. Zijn vervanger Dalibor Stevanovic nam direct de band over van de verdediger. De SloveenseWK- gan­ger van Vitesse is de vierde in lijn.
Bos maakte die keuze woensdag op Het Kasteel in Rotterdam ter plekke. „ Ik moest het op dat mo­ment bedenken”, bekende Bos vrij­dagmiddag. „ Stevanovic is een van de oudere spelers in de groep. Hij is zijn basisplaats kwijtgeraakt, maar het is een jongen die zijn ver­antwoordelijkheid neemt, in het veld en in de kleedkamer. Daar­naast is hij een trotse jongen, ik hoopte hem zo te stimuleren.”

 

De kans dat Stevanovic zondag te­gen VVV terugkeert in de basis bij Vitesse is aannemelijk. De plaats van Onur Kaya, links op het mid­denveld, komt vrij omdat Kaya ge­blesseerd is aan zijn lies en zeker niet kan spelen. Als Sprockel er niet bij is, blijft Stevanovic aan­voerder en moet Bos een nieuwe reserve bedenken. „Wie? Daar heb ik nog niet over nagedacht.”

Zijn tweede twijfelgeval voor zon­dag is aanvaller Lasse Nilsson, die een pijnlijke achillespees heeft. De Zweed had daar woensdagavond bij Sparta een gemene schop op ge­kregen. Bos bekijkt zaterdag of Nilsson kan spelen. Vast staat dat Molhoek (enkel) en Sinan Kaloglu (rug) er niet bij zijn.
Kaloglu hervat volgende week wel weer de training, Molhoek niet. De in december aan zijn enkel geo­pereerde middenvelder herstelt zo moeizaam dat hij na een operatie door voormalig clubarts Hans Frej­lach een second opinion laat doen bij enkelspecialist Van Dijk in Am­sterdam. Omdat dat bezoek pas voor 15 februari op de agenda staat, laat de rentree van de mid­denvelder op zich wachten.

Bos heeft voor de wedstrijd met VVV wel Kevin van Diermen te­rug van een schorsing. „ Om aan­sluiting te houden, moet je win­nen en dat kan ook. VVV is een be­tere ploeg dan Sparta, maar de wis­selvalligheid in deze competitie is bij veel ploegen groot, bij ons, maar ook bij VVV”, aldus Bos.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: