18 augustus 2010 In de media

Bos straalt na gesprek met Jordania

Hoofdtrainer Theo Bos van Vitesse heeft gister­middag uitvoerig met de nieuwe clubeigenaar Merab Jordania gesproken over een kwaliteitsinjectie van de selec­tie.

Trainer Theo Bos van Vites­se kreeg gisteren gouden ber­gen voorgespiegeld van zijn nieuwe baas. En zijn jonge spelers zijn niet bang voor nieuwe aankopen.

De nieuwe Georgische baas in Arnhem kondigde maandag bij zijn presentatie veel nieuwe spe­lers aan en beloofde Bos een dag la­ter ‘gouden bergen’. „Ik heb een heel goed gesprek ge­had”, bekende Bos tussen twee trainingen door. „We hebben het uiteraard gehad over de selectie en de versterkingen die er nodig zijn. Hij maakte een goede indruk op mij. Het is een voetbalman, niet ie­mand die alleen zakelijk denkt. Na­men kan ik niet noemen, maar als de spelers komen die hij mij heeft genoemd, ben ik echt heel blij. En dat zijn geen onbekende Oostblok­spelers, maar spelers die iedereen kent.”

Bos had ook al met Zjordania ge­sproken over de nieuwe verhou­dingen binnen de club. „Ik hoef nieuwe spelers niet direct op te stellen. Vijf nieuwe spelers inpas­sen, gaat niet zomaar. Daar had hij alle begrip voor. Hij zei ‘laat ze eerst maar een plaats in het elftal verdienen’. Maar als deze jongens echt komen, hoef je daar niet bang voor te zijn”, dacht de trainer, die hoorde dat hij de tijd krijgt te groeien. „Hij verwacht dat we ge­leidelijk stappen maken om over een paar jaar in de top te spelen.”

Over het kaliber spelers dat de ko­mende dagen in Arnhem moet ko­men aanwaaien, wilde Bos slechts een tipje van de sluier kwijt. „ Spe­lers die bij grote Europese clubs net buiten de boot vallen. Het is een geweldige kans. Je moet je ook afvragen wat er met Vitesse was ge­beurd als deze man niet was geko­men. Ik denk dat we niet meer dan één of twee spelers erbij had­den gekregen, dan was je echt de­gradatiekandidaat geweest”, zei Bos, die gisteren met slechts elf se­lectiespelers op het veld stond.

Eén van hen was Marco van Gin­kel, die zaterdagavond de wed­strijd van zijn leven speelde. De pas 17-jarige middenvelder van Vit­esse verloor weliswaar met zijn ploeg in Amsterdam met 4-2 van Ajax, maar scoorde vlak voor rust de 2-2. Twee dagen later hoorde hij dat zijn club was overgenomen door een steenrijke Georgiër die een groot aantal versterkingen be­loofde. Dat zou de snelle door­braak van jonge spelers bij Vitesse kunnen verstoren. „Daar denk ik niet over na. Ik denk dat het een goede zaak is voor de club. Er komt in elk geval een nieuw trai­ningscomplex en we zien wel wel­ke spelers er komen”, zei Van Gin­kel.

Alexander Büttner is evenmin bang voor concurrentie. „Dat is al­leen maar goed, van concurrentie worden we beter. De selectie kan wel een paar versterkingen gebrui­ken.

Iedereen is heel positief. Al wordt er natuurlijk wel wat gedold over bontjassen en Mercedessen.”

Doelman Piet Velthuizen van Vit­esse is zo positief dat hij vandaag met Jordania praat over contract­verlenging. De Arnhemse doel­man was een week geleden nog boos toen Vitesse hem niet naar het Spaanse Hercules Alicante liet vertrekken. Nu Vitesse weer geld en ambitieuze plannen heeft, ziet de derde doelman van Oranje vol­op reden om langer te blijven.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: