16 augustus 2010 In de media

Bos voelt zich nog geen trainer van topclub

Theo Bos kan de komende dagen een invasie aan topspelers verwachten. Toch speelt de trainer van Vitesse zaterdag tegen landskampioen FC Twente nog met vrijwel hetzelfde team als afgelopen weekeinde tegen Ajax. “De eerste aankopen worden pas over twee, drie dagen verwacht. En we spelen zaterdag al. Dat is te kort dag om nieuwelingen te kunnen inpassen.”

Suikeroom

Bos is blij met de komst van suikeroom Merab Zjordania, die hem beloofde een rits topvoetballers aan te trekken. “Ik denk dat dit een mooie dag is voor Vitesse. Vanuit een uitzichtloze periode zijn we in een periode van uitzicht beland.” Bos vreest het beeld van Vitesse als handelshuis niet. “Ik denk dat álle clubs handelshuizen zijn. Het belangrijkste is dat we met deze club weer omhoog kunnen kijken.”

Landskampioen

Hoewel Zjordania en aftredend eigenaar/voorzitter Maasbert Schouten maandag overtuigd waren dat Vitesse binnen drie jaar landskampioen kan worden, heeft Bos nog niet het idee dat hij bij een topclub werkt. “Ik voel me nog geen trainer van een topclub. Het moet nog blijken of Vitesse dat kan worden.”

Velthuizen

Vitesse hoopt dat doelman Piet Velthuizen bereid is om een nieuwe lucratief contract te tekenen, nu bekend is dat de club de komende jaren wil gaan meedoen aan de Champions League.
"Ik ga met Piet praten," zegt Bos. "Als hij niet wil bijtekenen, gaat hij weg." Velthuizen heeft nog een contract tot medio 2011.


Bos: we kunnen weer omhoog kijken

 

Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat Vitesse binnen drie jaar landskampioen wil worden. Bos blijft hier nuchter onder. "Iedereen weet dat je niet zomaar een kampioenselftal bij elkaar koopt. Meneer Jorania weet ook dat de weg van geleidelijkheid beter is dan rigoreus", benadrukt hij.

Maar volgens Bos is de ambitie om kampioen te worden er wel degelijk. "Het streven is daar. We gaan kijken in welke termijn we het waar kunnen maken", aldus de trainer.

Omroep Gelderland txt

Hoofdsponsor: