23 januari 2010 In de media

Bos wil selectie Vitesse niet verder uitdunnen

Theo Bos is niet van plan nog meer spelers uit zijn se­lectie te laten vertrekken. Als het aan de hoofdtrainer van Vitesse ligt, blijft het bij vier vertrokken spelers.

Dat zei Bos gistermiddag, een dag voor het competitieduel zaterdag (18.45 uur) bij Heracles.
„ De selectie is zo op peil. We had­den 27 spelers, dat zijn er nu 23 en dat is prima”, meent Bos, die in de­cember de clubleiding te kennen had gegeven dat er wat hem be­treft vijf of zes spelers mochten vertrekken.

Bos vond zijn selectie te groot en zag te veel spelers rondlopen die weinig aan bod zouden komen. Vitesse verhuurde Anduele Pryor aan Roeselare (België), Julian Jen­ner aan RW Ahlen ( Tweede Bun­desliga), Jop van der Linden aan AGOVV en Genaro Snijders aan FC Omniworld. „Die jonge jon­gens verhuren we omdat ze speel­tijd moeten krijgen. Pryor zat al op een dood spoor en voor Julian Jenner kwam belangstelling, die hoefde niet weg, maar wil graag spelen”, legde Bos uit.

Alleen derde doelman Ronald Graafland vertrekt mogelijk nog, voor versterking lijkt geen ruimte.
Bos ruimt voor het duel tegen Her­acles een basisplaats in voor de van een liesblessure herstelde Onur Kaya ( hij verdringt Alexan­der Büttner) en voor Santi Kolk, die de geschorste (tevens zieke en geblesseerde) Nicky Hofs ver­vangt. Ook Dalibor Stevanovic is geschorst. De geblesseerden Jeroen Drost, Sinan Kaloglu en Rogier Molhoek zijn er eveneens niet bij.

Vitesse verloor zondag de eerste wedstrijd van 2010 bij NEC met 2-1. Bos verwacht dat zijn ploeg za­terdag beter voor de dag komt. „Het niveau in Nijmegen stond in schril contrast met het niveau tij­dens ons trainingskamp in Tur­kije. We hebben weinig gevoet­bald, weinig initiatief getoond en weinig gedaan om in balbezit te komen. Met Kaya en Kolk moet dat beter gaan”, denkt de trainer.
Tegenstander Heracles mist de ge­schorste Birger Maertens en de ge­blesseerde Mark-Jan Fledderus.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: