10 februari 2010 In de media

Bos wil slag slaan in cruciale dubbel

Vitesse gaat vanavond in de eredivisie op bezoek bij Sparta.
*Bij de Arnhemse ploeg keert Jeroen Drost terug in de basis. Hij vervangt centrumverdediger Kevin van Diermen, die geschorst is.

Vitesse hervat vanavond de stoelendans in de middenmoot van de eredivisie. Drie dagen na de puike remise tegen PSV (0-0) vecht de Arnhemse ploeg in de uitwedstrijd tegen Sparta voor de aansluiting met de ploegen die in mei gaan spelen in de play-offs om Europees voetbal.
Vitesse-trainer Theo Bos hield zijn spelers gisteren voor dat ze op Het Kasteel meer moeten doen dan afgelopen zondag in GelreDome. „We hebben na de overwinning bij Heracles goed gespeeld tegen PSV", aldus Bos. „Tegen PSV geven spelers altijd alles. Maar we moeten niet gaan denken dat het nu allemaal vanzelf gaat. We mogen na twee goede wedstrijden niet te makkelijk gaan denken."
Daarvoor is het belang van de komende ontmoetingen ook te groot. Na de bezoeken aan Sparta en VVV-Venlo (zondag) treft Vitesse twee ploegen uit de top drie: Twente thuis en Ajax uit. Momenteel staat de Arnhemse ploeg tiende, twee punten achter het linkerrijtje en vier boven de streep.

„We kunnen in de komende twee wedstrijden een goede slag slaan", beseft Bos. „Het gaat naar beneden is klein. Ik denk dat dat het hele seizoen zo blijft. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd en pakken punten van elkaar. Wij staan er al het hele seizoen hetzelfde voor. We moeten proberen te klimmen. Daarom is een goede serie heel belangrijk."

De trainer voegt er meteen aan toe dat hij ‘niet veel kijkt naar de stand’. Hij richt zich meer op het proces waarin zijn ploeg zich bevindt.
„ De wedstrijden voor de winterstop waren goed. Dat geldt ook voor ons trainingskamp in Turkije. Het verlies bij NEC vind ik onverklaarbaar, daarna hebben we ons hersteld tegen Heracles en PSV. Nu moeten we die lijn doortrekken. We mogen niet meer door de ondergrens zakken."
De Arnhemse oefenmeester kan in Rotterdam niet beschikken over Kevin van Diermen ( geschorst na zijn vijfde gele kaart tegen PSV) en de geblesseerden Sinan Kaloglu en Rogier Molhoek.

Kaloglu (rug) verwacht dat hij komende week weer kan aansluiten bij de groepstraining. Dat geldt zeker niet voor Molhoek, die zich opnieuw heeft gemeld bij dokter Frejlach. De middenvelder kampt al zes weken met de kwetsuur en zou volgens de eerste diagnose al weer op het veld moeten staan. „ Zijn enkel blijft reageren", verklaart Bos. „Nu gaan ze het met andere behandelingen proberen."

Jeroen Drost is de logische vervanger van Van Diermen. Tot aan zijn knieblessure vormde hij met Civard Sprockel een vast koppel in het hart van de Arnhemse verdediging. Daarna speelde Van Diermen zich in de basis.

„ Jeroen is geblesseerd geraakt en als een andere speler het dan goed doet op jouw plek, kun je op het tweede plan raken. Zo simpel is het", aldus Bos. „ Door middel van dit soort wedstrijden (doelt op vanavond, red.) moet hij laten zien dat hij het ook goed doet. Dat is gezonde concurrentie. Een situatie kan altijd veranderen en dat geldt voor alle posities. Als iemand aantoonbaar beter is, dan moet je als trainer de ploeg wijzigen. Ik stel het elftal zo samen dat de kans het grootst is dat we winnen."

De Gelderlander

Hoofdsponsor: