26 oktober 2010 In de media

Bos wilde Schreuder graag terug

Vitesse heeft vanaf de zomer al geprobeerd om Alfred Schreuder terug te halen als assistent-trainer. Dat laat ontslagen trainer Theo Bos weten in een reactie.

In de media werd gemeld dat Vitesse Schreuder (nu FC Twente) terug wilde halen. Bos zou dan mogen aan blijven als een soort stroman omdat Schreuder niet het vereiste diploma heeft.  "Dat is niet waar. Ik wilde hem als assistent", verteld Bos. "Dat speelde al in de zomer, maar toen was er geen geld. Na de komst van Jordania hebben we het opnieuw geprobeerd."

Schreuder was assistent in de eerste maanden dat Bos hoofdtrainer was bij de Arnhemse club. "Ik heb prettig met hem samengewerkt. Het is duidelijk waar zijn kwaliteiten liggen: op het tactische aspect. En hij staat dichtbij de spelers. Bovendien kwamen we mankracht tekort in de technische staf."

Vitesse liet weten dat ze Bos een andere functe hebben aangeboden. "Ze hebben me laten weten dat ze me wilden behouden voor de club", reageert Bos. "Maar het is niet zo dat ze me van alles hebben aangeboden. Ik heb ook aangegeven dat mijn ambities bij het hoofdtrainerschap liggen."

Hoewel Bos meer tijd had willen hebben om aan een team te bouwen, kijkt hij zonder rancune naar zijn oude werkgever. "Ik hoop ook dat ze de successen behalen die bij de ambities horen. Ik zal op den duur ook wel kunnen genieten van Vitesse."

Omroep Gelderland txt

Hoofdsponsor: