11 december 2015 In de media

Bosz aast op revanche na heetgebakerd bekerduel

Vitesse wacht dit Eredivisie-weekend een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.
Dat duel stond dit seizoen al eens eerder op het programma, toen beide ploegen elkaar troffen in het KNVB-bekertoernooi. Met vijf doelpunten en drie rode kaarten was er genoeg te beleven. 'Deze wedstrijd zal redelijk gelijk zijn aan het bekerduel', voorspelt Peter Bosz.

De hoofdcoach van de Arnhemmers doelt dan vooral op het spelbeeld. 'Wij zullen het spel maken en zij proberen het vanuit de counter', zei Bosz, die niet te lang terug wilde kijken naar de eerdere confrontatie (4-1 nederlaag na verlenging), op de clubsite.

'In het begin zullen ze wat meer druk zetten. Als wij het goed doen zakken ze terug en maken wij het spel.' Toch is er sprake van wat terughoudendheid bij de huidige nummer zes van de Eredivisie. 'Ik heb ze zondag zien spelen. Ze waren beter dan Feyenoord (3-0 nederlaag, red.)', meende de oefenmeester over zijn voormalige werkgever die twee punten meer bezit dan zijn Vitesse na vijftien speelronden.

De laatste keer dat Vitesse afreisde naar Almelo waren het niet alleen drie spelers (Renato Ibarra, Marvelous Nakamba en Guram Kashia) die het einde van de wedstrijd niet haalden. Ook Bosz moest plaatsnemen op de tribune na aanmerkingen op de leiding. Die verbale uitbarsting kwam hem te staan op twee duels schorsing.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: