14 december 2015 In de media

Bosz bij arbitrage onder het vergrootglas

Het optreden van Vitesse-trainer Peter Bosz lag zondag tijdens de wedstrijd Heracles vs Vitesse onder het vergrootglas.
Het arbitrale viertal had wellicht in de voorbereiding op de wedstrijd Heracles – Vitesse het bekerduel tussen beide teams in oktober nog in het achterhoofd. Peter Bosz werd toen naar de tribune verwezen en het voorval leidde tot een arbitragezaak.

Bosz werd zondag ondanks normaal coachen al gelijk in het begin van de wedstrijd opzichtig door de vierde man aangesproken. Scheidsrechter Richard Liesveld deed dat nog eens dunnetjes over halverwege de eerste helft, toen hij tijdens een dood spelmoment gedurende de wedstrijd Bosz langs de lijn toesprak met duidelijke gebaren richting tribune.

Vlak voor de aanvang van de tweede helft sprak scheidsrechter Liesveld opnieuw langdurig en met gesticulerende gebaren Peter Bosz toe. Dat gebeurde niet functioneel in de catacomben, maar de arbiter van dienst vond het nodig om dit pal naast de camera van FoxSports aan de rand van het veld te doen.

Bosz meldde zich tijdens de wedstrijd aantal malen bij de vierde official om zijn onvrede over een beslissing kenbaar te maken of om uitleg te vragen. Slechts één keer liet hij zich verbaler uit door het uitroepen van het bekende 'Hé!'. Dat leverde de Vitesse-trainer gelijk een reprimande op. Bosz zocht vervolgens lachend en hoofdschuddend zijn stoel op.

"Of ik mij gezocht voel door de arbitrage? Dat moet je zelf bepalen. Ik kan daar niets over zeggen, want dan loop ik weer risico op een schorsing”, aldus de Vitesse-trainer.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: