20 februari 2015 In de media

Bosz denkt nog niet aan derde plek: “Te voorbarig”

Vitesse bivakkeerde dit seizoen lange tijd in het rechterrijtje van de Eredivisie, maar na opeenvolgende zeges op Ajax, SC Cambuur, NAC Breda en Willem II staat de Arnhemse ploeg op de zevende plaats. Coach Peter Bosz smoort eventueel opportunisme echter direct in de kiem.
"Om nu meteen te zeggen dat we de aanval op de derde plaats gaan inzetten, vind ik te voorbarig", zegt Bosz op de clubwebsite. "We maken een sterke periode door met een aantal goede overwinningen. Maar de focus is de eerstvolgende wedstrijd en dat is FC Twente. Die moet je winnen om ook maar ergens aanspraak op te kunnen maken."

De achterstand naar de derde plaats bedraagt zeven punten. Vitesse heeft net als de komende tegenstander FC Twente 34 punten. Bosz is positief gestemd over de equipe uit Enschede, ondanks de mindere resultaten van de laatste weken. "In de wedstrijden tegen ADO Den Haag en Excelsior speelde FC Twente ondermaats. Maar ik heb ze ook tegen Ajax zien spelen en vond dat een geflatteerde nederlaag (4-2, red.)", aldus Bosz. "Na de 2-2 dacht ik dat ze het duel naar zich toe zouden trekken. Het is een ploeg met kwaliteiten die nu even wat minder presteert. Tegen ons verwacht ik dat ze hun eigen spel blijven spelen. Kunnen we weer dominant voor de dag komen, zie ik goede kansen op een mooi resultaat."

Bosz kan in de Grolsch Veste in Enschede beschikken over een nagenoeg fitte selectie. "Renato Ibarra heeft maandag tachtig minuten gespeeld met Jong Vitesse en ook gewoon kunnen trainen deze week. Arnold Kruiswijk heeft weliswaar nog geen minuten gemaakt met de beloften, maar wel meegetraind. Dat gaat de goede kant op. Zaterdag bespreek ik met mijn staf welke spelers meegaan naar Enschede."
 


 
FC Update / Foto’s SV

Hoofdsponsor: