5 december 2015 In de media

Bosz geeft de voorkeur aan Yeini

Sheran Yeini krijgt zaterdag van Vitesse-trainer Peter Bosz opnieuw de voorkeur boven Lewis Baker op het Arnhemse middenveld.
,,Yeini was de beoogde speler voor die positie, maar hij heeft het lange tijd niet kunnen laten zien doordat hij met een buikspierblessure kampte’’, zei Bosz vrijdag, na de afsluitende training voor het duel met PSV, zaterdag in GelreDome. ,,Daar krijgt Yeini nu de kans voor. Hij is nu helemaal fit.’’

Met Yeini, Baker en Marvelous Nakamba heeft Bosz drie opties voor de twee plekken op het middenveld, achter de aanvallende middenvelder Valeri Qazaishvili. ,,Dus moet je keuzes maken, net als dat geldt voor de twee plaatsen centraal achterin’’, aldus Bosz, die wees op de overeenkomst tussen Baker en Milot Rashica, die zijn basisplek onlangs verloor aan Renato Ibarra.

,,Voor Rashica en Baker geldt dat ze voor de eerste keer veel wedstrijden hebben gespeeld in het eerste elftal. Dan is het logisch dat ze een terugval kunnen krijgen. Lewis is een jonge speler, die nog veel moet leren. Daar praat ik met hem over, waar ik vind dat hij zich moet verbeteren. Hij heeft een geweldige techniek en een goede trap in beide benen. Ik vind dat hij dan wel wat meer vooruit mag spelen."

"Tot dusver heeft hij bijna alle wedstrijden gespeeld, inclusief de bekerwedstrijd de twee Europese wedstrijden. Dan is het geen probleem hem er even af te halen.’’
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: