3 juni 2015 In de media

Bosz geeft Traoré advies

Het was voor Bertrand Traoré in meerdere opzichten een opmerkelijk jaar. Zo was er de verhuizing naar de spitspositie. “In de jeugd heb ik altijd als rechtervleugel aanvaller gespeeld of als nummer tien. Dit is het eerste seizoen, dat ik als spits heb gespeeld. Ik had niet verwacht, dat het zo goed zou gaan”, aldus de huurling van Chelsea.
"De trainer heeft me het vertrouwen gegeven en me geholpen om op deze positie te spelen”, vervolgde Traoré, die al op 15-jarige leeftijd debuteerde in het nationale team van Burkina Faso en inmiddels 21 interlands voor zijn land speelde.

Zijn huidige trainer bij Vitesse, Peter Bosz, zou Traoré adviseren zich blijvend op deze positie te richten. "Het is aan Chelsea en aan hemzelf, maar als hij mij om advies zou vragen, zou ik zeggen: ga voor de spitspositie. Er zijn maar weinig echt goede spitsen in het voetbal. Het is de moeilijkste positie in het elftal, maar Bertrand heeft er de kwaliteiten voor. Hij is een speler die in de spits echt het verschil kan maken.”

De twee grootste idolen van de Burkinees zijn ook spits. "Ik heb altijd opgekeken naar Didier Drogba en Samuel Eto’o. Het is mijn droom om net zo’n grote carrière te krijgen. Al is mijn grote voorbeeld altijd mijn broer Alain geweest, die ook profvoetballer is. Hij speelt nu bij AS Monaco. Uiteindelijk is het mijn doel om de beste Afrikaanse speler te worden. Daar werk ik hard voor.”

De kans is groot dat Traoré volgend seizoen in de Premier League speelt, maar Chelsea heeft officieel nog niet de knoop doorgehakt om hem terug naar Engeland te halen. Dat hangt sowieso ook af van het verkrijgen van een werkvergunning.
 

 
 
Telegraaf.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: