22 februari 2014 In de media

Bosz grijpt in bij dolende ploeg

Vitesse staat onder gro­te druk, nu rechtstreekse plaat­sing voor Europees voetbal in ge­vaar dreigt te komen.
In een po­ging een einde te maken aan de sportieve crisis, gaat trainer Peter Bosz zijn basisteam zeer waar­schijnlijk op meerdere plekken wijzigen voor de thuiswedstrijd van morgen tegen RKC Waalwijk (aanvang 14.30).

Vitesse won slechts een van de voorbije zeven competitiewed­strijden, scoorde niet tijdens de laatste drie optredens, jaagt al vijf eredivisieduels vergeefs op een driepunter en ziet op de ranglijst achtervolger PSV naderen.

„Het klopt dat het niet goed gaat”, zei Bosz gisteren. „Dat moeten we omdraaien, linksom of rechts­om. Wat dit elftal echt helpt, dat is een overwinning. Je kunt er heel lang over praten, maar alleen een overwinning zorgt voor zelf­vertrouwen.”

Hoewel de clubleiding voor dit seizoen geen concrete sportieve doelstelling heeft uitgesproken, is wel duidelijk dat Vitesse in de ko­mende thuiswedstrijden tegen RKC en Roda JC (volgende week zaterdag) aast op een noodzakelij­ke ommekeer. In een toelichting op de jaarcijfers stelde algemeen directeur Joost de Wit onlangs dat de club veel heeft geïnves­teerd in de spelersgroep. „Als ge­volg daarvan spelen we nu in de top van Nederland. Daar willen we ook blijven.”

In de afgelopen wedstrijden hield Bosz zijn beginopstelling nage­noeg intact. Daar lijkt nu verande­ring in te komen. De coach wilde zijn formatie voor het duel met RKC gistermiddag niet prijsge­ven, maar de trainingen in de voorbije dagen maakten duidelijk dat Bosz gaat ingrijpen.

Tijdens die repetities maakten clubtopscorer Lucas Piazon en Renato Ibarra plaats voor Zakaria Labyad en Bertrand Traore. La­byad zal dan spelen als aanvallen­de middenvelder, achter spits Mi­ke Havenaar. Christian Atsu schuift een linie door naar de linksbuitenplaats, terwijl Traore de rechterflank zal bezetten.

Het zijn niet de enige mutaties bij de nummer vier van de eredivi­sie. Vitesse mist Patrick van Aan­holt, die zijn eerste van twee duels schorsing uitzit na zijn rode kaart in het verloren duel met FC Twente (2-0). Hij wordt vervan­gen door Rochdi Achenteh, die de­ze winter overkwam van PEC Zwolle en die zijn officiële de­buut zal maken voor Vitesse.

Naast de langdurig geblesseerde Theo Janssen ontbreekt wellicht ook Kelvin Leerdam. De rechts­achter kampt met knieklachten. Vitesse traint vandaag achter ge­sloten deuren op de nieuwe gras­mat in GelreDome. Dan wordt be­keken of Leerdam tegen RKC kan spelen. Zo niet, dan is Frank van der Struijk zijn vervanger.

Vermoedelijke opstelling: Velthui­zen; Van der Struijk, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Pröpper, Labyad, Vejinovic; Traore, Havenaar, Atsu.
 

Gelderlander / Foto SV

Hoofdsponsor: