8 februari 2015 In de media

Bosz na derde zege op rij: ‘Niet leuk om naar te kijken’

Voor de derde wedstrijd op rij won Vitesse in de Eredivisie, maar trainer Peter Bosz had niet genoten van het uitduel met NAC Breda.
Met vermoeidheid had het mindere spel van Vitesse niets te maken. 'Helemaal niet', reageerde Bosz na de 1-0 overwinning tegenover FOX Sports. 'Ik vond het vooral te maken hebben met een tegenstander die het ons heel moeilijk heeft gemaakt. Op een gegeven moment scoren we, waardoor zij moeten komen. Dan komen er wat meer ruimtes en dan vind ik wel dat we 2-0 moeten maken.'

'Voor die tijd was het niet leuk om naar te kijken', vervolgde de trainer van Vitesse, dat dit seizoen juist vaak complimenten kreeg voor het goede spel en dan met lege handen stond. 'Je zat misschien wat naar een schaakspel te kijken met één ploeg die het initiatief nam, dat waren wij, en zij die massaal op eigen helft stonden en wachtten op een foutje van ons.'

Ook aanvoerder Kashia was te spreken over het resultaat. 'Negen punten in zes dagen en geen tegengoals', reageerde de verdediger. 'Ik ben daar erg blij mee. De laatste twintig minuten zag ik een team dat vocht voor drie punten. Daar ben ik erg trots op. Door de laatste twee wedstrijden waren we erg zelfverzekerd over de verdediging. Morgen voel ik de pijn in mijn benen, maar het gevoel zal goed zijn.'