26 april 2014 In de media

Bosz ontkent straftraining Vitesse

Peter Bosz ontkent dat de spelers van Vitesse vorige week straftrainingen hebben ge­kregen. Volgens de 50-jarige coach was er sprake van een aan­gepast trainingsprogramma om­dat er in het weekeinde geen wed­strijd gespeeld werd.
„Op twee dagen hebben we de krachttraining vervangen voor een bosloop. Die werd voor het ontbijt gehouden, om acht uur ‘s ochtends. Het was absoluut geen straftraining. Dat zou ik nooit doen. Ik heb nog nooit een straf­training gegeven”, foeterde Bosz gisteren tijdens het persuurtje op Papendal voorafgaand aan de wed­strijd van morgen, thuis tegen Go Ahead Eagles.

Bosz was na de 4-3 nederlaag bij SC Cambuur twee weken terug erg kritisch over de manier waar­op zijn spelers hadden verdedigd. Een deel van de spelersgroep heeft echter moeite met de risi­covolle speelwijze, die in de laat­ste vijf competitiewedstrijden geen zege heeft opgeleverd. „Bij mij heeft geen enkele speler ge­klaagd. Niemand. Maar laten we het alsjeblieft over voetbal heb­ben”, reageerde Bosz uiterst ge­prikkeld.

Vitesse staat vierde in de eredivi­sie, maar is met twee duels te gaan nog niet zeker van directe plaatsing voor Europees voetbal. PSV en SC Heerenveen kunnen ook nog vierde worden.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: