5 augustus 2015 In de media

Bosz passeert Achenteh en Djurdjevic

Vitesse-trainer Peter Bosz kondigde woensdag aan dat hij zijn elftal op enkele plekken zal wijzigen voor de return tegen Southampton, donderdag in GelreDome (aanvang 20.00 uur).
Zijn ploeg verloor de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Europa League met 3-0.

Namen noemde Bosz niet. Waarschijnlijk raken Rochdi Achenteh en Uros Djurdjevic waarschijnlijk hun plek kwijt. Afgaande op trainingen eerder deze week worden hun posities ingenomen door Kelvin Leerdam en Milot Rashica.

Leerdam speelde in Southampton nog centraal achterin, vanwege de blessure van Maikel van der Werff. Die is echter weer inzetbaar, waardoor Van der Werff met Guram Kashia het centrale duo zal vormen. Leerdam schuift door naar de linkerkant.

Bosz kan donderdag nog niet beschikken over Arnold Kruiswijk, Sheran Yeini en Renato Ibarra, die allen op de terugweg zijn van een blessure. De Braziliaanse Chelsea-huurling Nathan zit voor het eerst bij de selectie, maar begint op de bank.

Dominic Solanke, dinsdag vastgelegd als de vijfde huurspeler van Chelsea, is de eerste weken nog niet speelgerechtigd. De Engelse aanvaller (17) is nog minderjarig. Vitesse moet het nodige papierwerk aan de wereldvoetbalbond FIFA overhandigen. Voor die procedure staat tussen de vier en zes weken.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Room; Diks, Kashia, Van der Werff, Leerdam; Nakamba, Baker, Qazaishvili; Brown, Rashica en Oliinyk.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: