13 april 2014 In de media

Bosz sabelt Vitesse genadeloos neer: “Het was verschrikkelijk”

Peter Bosz moest zaterdag na de nederlaag van Vitesse bij SC Cambuur zichtbaar op zijn tong bijten. Zijn ploeg ging in Leeuwarden na een spectaculair foutenfestival terecht met 4-3 onderuit.
"Het lijkt me verstandig als ik me nu even inhoud", bromde Bosz, wiens woedende gezichtsuitdrukking voldoende vertelde, tegenover de verzamelde media in Friesland. "Wat nu overheerst? Teleurstelling en boosheid over de manier waarop wij gespeeld hebben. Het was verschrikkelijk."

De ambitieuze ploeg uit Arnhem liet zich in Leeuwarden aftroeven door het vrijuit spelende Cambuur, dat als minst scorende ploeg van de Eredivisie zaterdag zowaar vier doelpunten maakte. Daarmee speelde Cambuur zich definitief veilig.

"Ik weet zeker dat als wij er nog drie hadden gemaakt, we er ook nog drie tegen hadden gekregen. We hebben als team opnieuw heel slecht verdedigd", aldus Bosz, die dit seizoen al vaker zeer kritisch was op zijn defensie en zich in Leeuwarden duidelijk moest inhouden.

Hoewel Vitesse desondanks over veel meer individuele kwaliteiten dan Cambuur beschikt, lieten de bezoekers zich op het Friese kunstgras toch wegtikken. "Ik heb me niet echt vermaakt vandaag", zei Bosz, met gevoel voor understatement. "Niet als we de bal hadden en zeker niet als we de bal niét hadden."

"We wonnen geen duels, waren slap. Agressiviteit is ook een kwaliteit, je moet op het juiste moment ook duels kunnen winnen. Ik ben woest vanwege de teamprestatie die we vandaag geleverd hebben. Misschien dachten ze dat ze op 80 of 90 procent ook wel zouden winnen, maar je mag je gewoon niet zo laten aftroeven als wij vandaag."
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: