6 augustus 2015 In de media

Bosz tevreden over het spel van zijn ploeg

Ondanks de 0-2 nederlaag in de derde voorronde van de Europa League was Vitesse-coach Peter Bosz tevreden over het spel van zijn ploeg in de return tegen Southampton.
Bosz was blij met de reactie van zijn ploeg na de vroege tegentreffer van Graziano Pellè.

'Na zo'n domper kun je de kop laten hangen of gaan voetballen, dat laatste hebben we gedaan', stelde de trainer in gesprek met FOX Sports. 'We hebben aardig gespeeld en bij vlagen het Vitesse-spel laten zien.'

Volgens Bosz was de uitschakeling deels te wijten aan de onervarenheid van zijn ploeg. 'Zo'n fout als bij de 2-0 (doelend op het balverlies van de achttienjarige Danilo Pantic) maak je als je jong bent. Zulke balletjes kun je in zo'n situatie niet spelen. Het is spijtig voor ons dat ze dat bij Vitesse moeten leren, maar ze moeten het érgens leren', concludeerde de oefenmeester.

Ervaring
Aanvoerder Guram Kashia en zijn collega-verdedigers kregen na vier minuten de eerste domper van de avond te verwerken, maar herstelden zich vervolgens aardig. 'Na zo'n snelle goal is het lastig', analyseerde de 28-jarige Georgiër tegenover FOX Sports. 'We hebben mogelijkheden gehad om te scoren, maar dat is helaas niet gelukt.' Volgens Kashia was het kwaliteitsverschil duidelijk. 'Southampton heeft meer kwaliteit en meer ervaring', constateerde hij.

Volgens de captain is er nog geen man overboord na de twee nederlagen in de Europa League. 'We moeten dit snel vergeten en ons op de competitie focussen. We hebben een goed team en het seizoen duurt nog lang', aldus de Georgiër.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: