3 mei 2014 In de media

Bosz weigert boetekleed aan te trekken: “Zo werkt dat niet in het voetbal”

Vitesse heeft het reguliere seizoen op teleurstellende wijze afgesloten. Door een 2-1 nederlaag bij FC Utrecht zakten de Arnhemmers – eerder dit jaar nog titelkandidaat – naar de zesde plek.
Bosz weigerde na de nederlaag in Utrecht het boetekleed aan te trekken. "Ik vond niet dat je kon zeggen dat het niet liep", zei hij ter verdediging van zijn tactiek. "Defensief sta je. Dat was het probleem niet. Maar je ziet na die 1-0, dan gaan die kopjes hangen. Dat is iets wat eigenlijk niet mag gebeuren."

De oefenmeester denkt ook niet dat zijn spelers het in de slotfase van het seizoen hebben laten lopen. "Nee, spelers laten het niet lopen, zo werkt dat niet in het voetbal", aldus Bosz tegen Omroep Gelderland. "Wat wel in het voetbal werkt is gewoon vertrouwen. En dat is logisch dat het minder is en dat het broos is op het moment dat je niet wint. Feit is dat je met mensen te maken hebt en daarin speelt vertrouwen een belangrijke rol."

"Uiteindelijk sta je waar je recht op hebt. Wij staan waarschijnlijk terecht zesde", besloot Bosz, die zijn ploeg snel moet oplappen. In de play-offs wacht nu een dubbele ontmoeting met FC Groningen, dat gezien de serie van zes overwinningen op rij uitstekend in vorm is.
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: