26 oktober 2013 In de media

Bosz wil clubeigenaar Tsjigirinski snel ontmoeten

Trainer Peter Bosz hoopt de nieuwe eigenaar van Vit­esse, Alexander Tsjigirinski, op korte termijn te spreken. De 49-ja­rige Apeldoorner heeft de Rus nog niet ontmoet.
„Dat zal heus gebeuren. Maar ik ken zijn agenda niet. Ik heb begrepen dat hij een voetballiefhebber is.”

Miljardair Tsjigirinski (50) heeft afgelopen week de aandelen van Merab Jordania overgenomen. Vol­gens Bosz, die vrijdag op Papen­dal tijdens het traditionele pers­uurtje van de Arnhemse eredivi­sionist uitgebreid de tijd nam voor de media, verandert er wei­nig voor de mensen die bij de club werken. „Voor mijn functio­neren maakt de overname geen verschil. Ik heb niet doorgekregen dat ik iets anders moet doen of an­dere spelers moet opstellen. Met dat soort zaken zal ik nooit ak­koord gaan.” Bosz verwacht dat Jordania aan Vitesse blijft verbonden. „Hij blijft mijn aanspreekpunt. Ik ga uitstekend met hem om. Het is een heel aimabele man. Iemand waarmee ik over voetbal kan pra­ten. Ik heb hem gebeld toen ik hoorde dat dit speelde. Hij heeft mij direct gerustgesteld: ‘voor jou verandert er niets’. Ik maak mij ook absoluut geen zorgen.”

Tsjigirinski heeft geen persconfe­rentie gegeven, zoals Jordania dat wel deed na zijn komst in 2010. Vitesse geeft voorlopig ook geen nadere informatie over de nieuwe eigenaar en verwijst de media naar een eerder verschenen pers­bericht op de clubsite. Tsjigirinski zal de Arnhemse voetbalclub van­uit Rusland leiden. Bosz vindt het prima. „Ik heb geen seconde stilgestaan bij de aandelenoverna­me. Het werk gaat gewoon door.”

Volgens de oefenmeester moet de zaak ook niet groter gemaakt wor­den dan die is. „Een buitenlandse eigenaar, waar doen wij moeilijk over? We zijn er in Nederland niet mee bekend, maar in het bui­tenland is het de normaalste zaak van de wereld. Zo zijn Liverpool en Manchester United in Ameri­kaanse handen.”

Het beeld dat in Nederland heerst van Vitesse klopt niet, meent Bosz. „Mensen hebben het alleen over Chelsea en noemen Vitesse een poenerige club. Ik ben hier in de zomer komen binnenlopen en zie alleen maar lieve, vriendelijke mensen met hart voor de zaak.”

Vitesse-aanvoerder Guram Kashia maakt zich ook geen enkele zor­gen na de machtsovername. „Ik heb een contract tot en met 2016. Dat staat los van wie de eigenaar van de club is. De spelers zijn er ook niet zo mee bezig.”

Zowel Kashia als Bosz heeft geen idee wat de impact van de aande­lenovername op de lange termijn is. „Ik weet niet of er nu meer geld in de selectie gestoken kan worden. Ik heb echt geen idee. Dat moet de toekomst uitwijzen”, zegt Bosz. Kashia: „Ik hoop dat er nu meer mogelijk is.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: