16 juli 2015 In de media

Bosz wil huidige selectie intact houden

Peter Bosz raakte deze zomer Davy Pröpper, Bertrand Traore en Marko Vejinovic kwijt en als het aan de Vitesse-trainer ligt blijft het daarbij.
De 51-jarige oefenmeester is tevreden over de huidige selectie en wil met deze groep toewerken naar het nieuwe seizoen.'Het is heel positief dat ik nu al zeven nieuwe spelers heb, nu kunnen we zo snel mogelijk aan de slag met de spelers die ook in de derde voorronde zullen spelen en in de Eredivisie', aldus Bosz tegenover Voetbal International. Tegenover het vertrek van Pröpper (PSV), Traore (Chelsea) en Vejinovic (Feyenoord) staat de komst van liefst zeven nieuwelingen.

De Arnhemmers verzekerden zich van de diensten van Sheran Yeini (Maccabi Tel Aviv) en de huurlingen Danilio Pantic (Partizan Belgrado), Lewis Baker, Isaiah Brown en Nathan (allen Chelsea). Daarnaast haalde Vitesse met Maikel van der Werf (PEC Zwolle) en Milot Rashica (KF Kosova Vushtrri) nog twee transfervrije spelers.

Als het aan Bosz ligt blijft het daar bij. 'Ik weet niet of er nog spelers vertrekken, dat heb ik niet in de hand. Het vertrek van Pröpper zat eraan te komen, daar ging ik al van uit. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Vejinovic. Maar wat mij betreft blijft deze groep bij elkaar, we hebben iedereen nodig gezien het drukke seizoen', aldus Bosz.

Voor Vitesse begint de competitie al vroeg. De ploeg speelt de derde voorronde van de Europa League en wil zich graag plaatsen voor het hoofdtoernooi. Op 30 juli en 6 augustus wordt die derde voorronde gespeeld, waarvoor aanstaande vrijdag wordt geloot. Of Pantic en Nathan in actie kunnen komen is nog onzeker. Het papierwerk van het duo moet nog in orde worden gemaakt voordat ze speelgerechtigd zijn.
 

NIEUW
Naam van Contract tot
Milot Rashica Kosova Vushtrri (Kos) medio 2018
Maikel van der Werff PEC Zwolle medio 2019
Sheran Yeini Maccabi Tel Aviv (Isr) medio 2019
Lewis Baker Chelsea (Eng) gehuurd
Nathan Chelsea (Eng) gehuurd
Isaiah Brown Chelsea (Eng) gehuurd
Danilo Pantic Partizan Belgrado (Ser) gehuurd
Elmo Lieftink Eigen jeugd medio 2018
Mo Osman Eigen jeugd medio 2018
WEG
Naam Naar Contract tot
Gino Bosz Heracles Almelo medio 2017
Jan-Arie van der Heijden onbekend niet verlengd
Zakaria Labyad Sporting Lissabon (Por) was gehuurd
Josh McEachran Chelsea (Eng) was gehuurd
Dan Mori onbekend niet verlengd
Bertrand Traore Chelsea (Eng) was gehuurd
Wallace Chelsea (Eng) was gehuurd
Marko Vejinovic Feyenoord medio 2019
Davy Pröpper PSV medio 2019
VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: