14 september 2014 In de media

Bosz: “Dit had het team hard nodig”

Vitesse boekte zondag tegen Excelsior de eerste competitiezege van dit seizoen. Trainer Peter Bosz toonde zich verheugd met de 3-1 overwinning in de GelreDome.
Abiola Dauda scoorde drie keer voor Vitesse, dat dit seizoen nog niet won in de Eredivisie. Dauda begon voor het eerst sinds zijn overstap van Rode Ster Belgrado. "Maar Dauda heeft ons niet de overwinning bezorgd. Dat heeft het team gedaan", zegt Bosz in gesprek met Omroep Gelderland.

"Dit had het team heel hard nodig. We hebben weer goed veldspel laten zien en heel weinig kansen weggegeven", aldus de coach van Vitesse. Bosz moest met de Arnhemse club zes maanden wachten op een competitiezege. De laatste winst dateerde van 8 maart tegen NAC Breda.

Ingreep
"Normaal gesproken hadden we met vijftien punten eigenlijk bovenaan moeten staan. Met goed voetbal hebben we er natuurlijk veel te weinig gemaakt. Ja, ons middenveld was dominant en Pröpper speelde erg goed. Maar ik vind dat we iedere wedstrijd dominant waren op ons middenveld."

Bosz besloot Jan-Arie van der Heijden te passeren. "Ik wilde meer zekerheid inbouwen. Arnold Kruiswijk is nog meer een echte verdediger. Het gaat niet om persoonlijke fouten, want die hebben anderen ook gemaakt. Ik leg spelers altijd uit waarom ze niet spelen. Zeker bij iemand als Jan-Arie omdat hij altijd een vaste waarde is."
 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: