29 november 2014 In de media

Bosz: “Dit mag je niet weggeven”

Vitesse-trainer Peter Bosz is teleurgesteld dat zijn ploeg tijdens de duizendste wedstrijd in de Eredivisie een 2-0 voorsprong heeft weggegeven thuis tegen Go Ahead Eagles (2-2), maar ontkent dat er sprake is van gelatenheid bij de Arnhemmers.
'Ik vind niet dat je vandaag kan spreken over een heel soepel voetballend Vitesse', reageerde Bosz na de wedstrijd tegenover FOX Sports. 'Het grootste gedeelte van de wedstrijd controleren we wel, maar ik vond ons niet heel goed spelen. Maar goed, als je op een 2-0 voorsprong komt in een thuiswedstrijd mag je dat niet meer weggeven.'

'Maar dat hebben we wel gedaan', vervolgde de trainer van Vitesse. 'En dat was totaal onnodig, want waas Go Ahead in de eerste helft kansen kreeg hebben ze die na rust niet meer gekregen. Je helpt ze zelf in het zadel. Als het dan tien minuten voor tijd 2-1 wordt, weet je dat zij er weer in gaan geloven. En dat geloof hadden ze daarvoor niet meer.'

Op het veld leek de pit te ontbreken bij Vitesse. Volgens Bosz is dat geen kwestie van gelatenheid. 'In de fase waarin wij zitten, dit is geloof ik de vijfde wedstrijd die wij niet winnen, dan is het eerder angst en onzekerheid dan gelatenheid. Dat is een groot verschil. En ik kan me wel voorstellen dat dat op een gegeven moment erin komt. Dat is niet goed, maar het zijn ook mensen. Over het algemeen jonge mensen.'

Door het gelijkspel in de Gelredome blijft Vitesse steken op zeventien punten uit veertien wedstrijden, waarmee de Arnhemmers elfde staan. Excelsior heeft één punt minder en kan zondag bij de thuiszege op PEC Zwolle passeren.