31 augustus 2014 In de media

Bosz: “Eigenlijk herhaling van zetten”

Peter Bosz maakt zich geen zorgen over de vorm van Vitesse. De Arnhemmers wachten nog op de eerste zege van het seizoen. Tegen PSV ging Vitesse 2-0 onderuit.
"Natuurlijk is dit balen", zei Bosz tegen FOX Sports. "Voor de vierde keer winnen we niet. Dat is onnodig, al heb ik dat de drie keer hiervoor ook al gezegd. Maar ik blijf zeggen wat ik vind. Het is eigenlijk een herhaling van zetten. We begonnen goed aan de wedstrijd, hadden direct een grote kans en hadden eigenlijk volledig de controle."

"Het was vandaag een confrontatie tussen twee ploegen in een verschillende stijl. Wij spelen vanuit balbezit, PSV vanuit de omschakeling. We weten dat een dergelijke tactiek van ons, op hun helft, gevaar oplevert met hun snelheid. Dat hebben we juist heel goed geneutraliseerd", aldus Bosz, die Luuk de Jong en Adam Maher zag scoren.

Dom
"Helaas kwamen we kort na rust op achterstand, maar daarna hebben we het wéér goed opgepakt. Dat we in de slotfase nog een tweede onnodige goal tegen krijgen, is jammer. We hebben echt het maximale gegeven", verklaart de coach, die na vier duels de zeventiende plaats inneemt met Vitesse. De Arnhemmers hebben één punt.

"Als je alle vier de wedstrijden van Vitesse hebt gezien, dan neem ik aan dat jij vindt dat we goed lopen te voetballen", zei Bosz tegen de verslaggever. "Dan moet je dus vooral niet in paniek raken, maar de ballen er wél inschieten en geen domme goals meer weggeven. Dan ga je wedstrijden winnen", besluit de trainer van Vitesse.
 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: