7 januari 2014 In de media

Bosz: “We vinden het verschrikkelijk”

Hij loopt tevreden rond. Prachtige velden, mooie accommodaties. Peter Bosz bereidt zich in de schitterende omgeving van Abu Dhabi voor op de tweede competitiehelft. “Na een wat moeilijk begin, moet ik zeggen dat de omstandigheden uitstekend zijn. We hebben fantastische velden.”
Vitesse wint de oefenwedstrijd tegen Wolfsburg met 3-2. Mike Havenaar, Lucas Piazon en Gio Chanturia maken de goals voor de Arnhemmers.

Toch is de start van het trainingskamp van Vitesse overschaduwd door de afwezigheid van de Israëliër Dan Mori. "Vervelend is nog zacht uitgedrukt natuurlijk. We vinden het verschrikkelijk. Iedereen is daar teleurgesteld en boos over."

Bosz richt zich vooralsnog op de spelers die wél aanwezig zijn. "Wij kunnen hier niks mee. Ik ben voetbaltrainer, ik ben druk bezig met de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen."

Géén Mori, wél twee nieuwe spelers voor Bosz: Uros Durdevic en Bertrand Traoré. Laatstgenoemde maakt een uitstekende indruk. De huurling van Chelsea bereidt tegen Wolfsburg het doelpunt van Piazon voor. "Ik denk dat Traoré wel een aardige speler is. Linkspoot, behoorlijke lengte, snel, technisch zeer vaardig. En volgens mij ook een speler met voetbalintelligentie en daar hou ik van. Hij pakt kleine aanwijzingen snel op."

En Durdevic? "Dat zal moeten blijken. Het is een heel jonge jongen, waar ik veel goede berichten over gehoord heb, maar we zullen het altijd eerst zelf moeten zien. Hij is pas net aangekomen, misschien kan hij vrijdag wat minuten maken tegen HSV."

Op de voorlaatste speeldag speelt Vitesse in eigen huis tegen Ajax. Bosz hoopt op een uitverkocht stadion. "Dat zou wel heel mooi zijn, maar dat is nog ver weg. Zo reken ik niet, ik ben met de eerstvolgende tegenstander Zwolle bezig. Doorslaggevend voor de titel zal zijn wie de meeste punten heeft. Daar heb je ervaring, voetbalkwaliteit en mentaliteit voor nodig."

Het woord 'kampioensstress' wil Bosz niet horen. "Nee. Dat woord komt niet in mijn woordenboek voor. Hoe kan je daar nou stress hebben als je kampioen kan worden?"

NOS

Hoofdsponsor: