22 april 2014 In de media

Bosz: ‘Alleen maar onzinverhalen gelezen deze week’

Werd het in vrije val geraakte Vitesse voor de Paasdagen onderworpen aan een stevige straftraining of ging het om een reguliere test? Trainer Peter Bosz ontkent het eerste in alle toonaarden.
De selectie van Vitesse moest zich vorige week in alle vroegte melden op sportcomplex Papendal. Daar werd het kwakkelende elftal tot tweemaal toe op een bosloop getrakteerd. De spelersgroep zou straf hebben gekregen vanwege te hoge vetpercentages.

Trainer Bosz (foto) pareert de kritiek tegenover Voetbal International. 'Wat een lulverhaal. Een regionale krant schrijft iets op en iedereen neemt het klakkeloos over. De Paasdagen stonden voor de deur en dus was er een alternatief programma. In plaats van krachttraining zijn we gaan lopen. En een te hoog vetpercentage? Kom op. We testen die jongens het hele seizoen door. Iedere vier weken volgt zo’n meting. Ik heb alleen maar onzinverhalen gelezen deze week.'

Bosz klinkt vrij zeker, al denkt zijn selectie er anders over. Meerdere spelers lieten VI weten dat het elftal wel degelijk gestraft werd. Een drietal spelers zou een te hoog vetpercentage hebben gehad en vervolgens mocht het complete elftal de loopschoenen onderbinden.

Onvrede
Vanzelfsprekend zorgde het voor veel onvrede in het elftal, dat sowieso steeds meer vraagtekens zet bij Bosz. De trainer sprak na de nederlaag bij SC Cambuur (4-3) van een gebrek aan kwaliteit in verdedigend opzicht. Daarmee doelde de trainer niet enkel op de verdedigers maar op de manier waarop het hele elftal in verdedigend opzicht opereerde.

Bosz noemde zijn selectie hardleers. Een deel van diezelfde selectie zet vraagtekens bij het aanvallende spel van de trainer, zeker in deze beslissende fase van de competitie. Als Bosz zelf aangeeft dat zijn selectie in verdedigend opzicht kwaliteit te kort komt, zo is de gedachte, dan is het aannemelijk om voor een andere speelstijl te kiezen.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: