12 maart 2015 In de media

Bosz: ‘Iedereen is fit, het wordt dus keuzes maken’

Vrijdag 13 maart openen Vitesse en AZ om 20.00uur speelronde 27 van de Eredivisie in GelreDome.
Donderdagmiddag trainde de ploeg van Peter Bosz voor de laatste keer voor het duel dat vrijdag om 20.00 uur begint.

Het persmoment op Papendal begon met felicitaties aan Peter Bosz. Kort voor de training verlengde de hoofdtrainer zijn contract met één jaar. "Ik ben er enorm blij mee", zei Peter Bosz over zijn contractverlenging. "Vitesse is een mooie club, met goede faciliteiten en goede spelers. Ik zie nog voldoende uitdagingen, waarbij het natuurlijk afwachten is hoe de groep er volgend seizoen uitziet."

Direct daarna schakelde de trainer over naar de wedstrijd van vrijdag tegen AZ. Bosz kan beschikken over een fitte groep. Captain Guram Kashia keert terug van een schorsing. "Guram is inderdaad weer terug en gaat ook starten vrijdag tegen AZ", zei de hoofdtrainer donderdag op Papendal. "Iedereen in mijn selectie is fit dus dat betekent dat ik keuzes moet maken wie er in de wedstrijdselectie zitten en in de basis starten."

AZ staat op de vierde plaats en doet het goed dit seizoen. Een lastige ploeg om tegen te spelen, vindt ook Bosz. "AZ speelt over het algemeen goed voetbal met ook vrij veel jonge jongens. In Alkmaar hebben we deels lastig gehad, maar daar speelden we wel een goede tweede helft en hadden we meer verdiend."

Net als tegen PEC Zwolle is het stadion vrijdagavond tegen AZ ook weer goed gevuld. "Dat is alleen maar leuk. Tegen PEC Zwolle merkten we dat al. Meer toeschouwers betekent meer steun en dat is mooi voor de spelers.", aldus Bosz.

Heb jij nog geen kaarten voor Vitesse vs AZ. Vrijdag zijn kaarten nog voor 9 euro verkrijgbaar in MijnVitesse en via Vitesse.nl/online. Ook aan de kassa's van GelreDOme zijn kaarten verkrijgbaar voor 9 euro. Dit geldt voor alle tribunes. Iedereen kan voor dit duel kaarten kopen.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: