31 januari 2015 In de media

Bosz: ‘wij doen iets niet goed’

Het wil bij Vitesse maar niet vlotten dit seizoen. Aan het veldspel valt dikwijls weinig aan te merken, maar er wordt te weinig gescoord
En dat kost punten, veel punten. De ploeg van Peter Bosz bivakkeert daardoor op een teleurstellende twaalfde plaats. "Wij doen iets niet goed, anders sta je daar niet", concludeert de trainer.

Bij de pakken neerzitten doet Bosz uiteraard niet. "Dit vak laat je niet los. Je kunt het piekeren noemen, maar het is vooral heel veel erover nadenken en er met mijn staf heel veel over praten."

"Waar ik van hou, is proberen los te komen van de emotie en gewoon goed na te denken over wat er nu aan de hand is. Als je data verzamelt – dat doen anderen voor mij – kun je heel objectief een aantal conclusies trekken."

60% balbezit

Eén daarvan is ongetwijfeld de constatering dat Vitesse vaak de wedstrijd domineert – de Arnhemmers hebben gemiddeld per duel 60% balbezit – maar daarbij maar moeilijk tot scoren komt. "Ik voel mij daar wel verantwoordelijk voor. Want ik ben uiteindelijk de trainer, ik maak de opstelling, ik stel de spelers op, ik train die gasten."

Ondertussen staat Vitesse meer dan een handvo