15 augustus 2014 In de media

Bosz: Vitesse moet altijd winnen

Van Vitesse wordt zaterdag thuis tegen Cambuur een overwinning verwacht. ‘Ik vind dat Vitesse altijd moet winnen.
We zijn fit en willen vanaf het begin de boel onder druk zetten en vol gaan voor een goed resultaat', laat een strijdbare trainer Peter Bosz weten.

Vitesse verloor met 4-1 van Ajax, maar kreeg meer kansen dan de landskampioen. 'Ik ben er behoorlijk ziek van geweest, maar het geeft wel vertrouwen. We hebben daar tien grote kansen gehad', had Bosz gezien.

De trainer van Vitesse zal vrijwel zeker niets wijzigen. 'Nee, er is geen reden om iets te veranderen in de opstelling, maar we moeten nog wel trainen straks', sprak Bosz op het wekelijkse persuurtje in Gelredome. 'Dauda is weer een weekje verder. Hij zou minuten kunnen maken. Bij Jong Vitesse heeft hij een helft gespeeld, maar die belasting is natuurlijk heel anders.'

De eerste minuten dit seizoen van Renato Ibarra zullen waarschijnlijk nog langer duren. Dat heeft te maken met het WK, waardoor de Ecuadoriaan later instroomde. 'Hij is hier pas twee weken, dus is eigenlijk pas net terug. Het duurt nog wel een paar weken voor hij weer in de eredivisie kan spelen.' Bij Vitesse is de nieuwe aanwinst Nakamba nog niet speelgerechtigd in afwachting van de juiste papieren. De middenvelder zit dan ook niet bij de selectie.

Opstelling: Velthuizen, Wallace, Kashia, Van der Heijden, Kruiswijk; Pröpper, Vejinovic, Leerdam; Traore, Qazaishvili, Labyad

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: