6 november 2015 In de media

Bosz: “Dat heb ik nog nooit gezien”

Met een jeugdig Vitesse staat trainer Peter Bosz na elf duels op een knappe vijfde plaats. De oefenmeester ziet dat zijn team erg jong is en die verjonging neemt de komende periode alleen maar toe.
"In de interlandperiode vullen we de groep aan met jeugdspelers", zegt Bosz tegen Voetbal International. "Talenten die het verdienen. In overleg met Edward Sturing belonen we die. Bij Vitesse zijn we ook bezig met de jeugd. Voor die jongens is het mooi om te zien dat Kevin Diks hier doorbreekt. Een goed signaal dat het kan."

Naast Diks is Bosz erg te spreken over Dominic Solanke, die gehuurd wordt van Chelsea. "Het team is erg jong, maar er zitten  exceptionele talenten tussen zoals Solanke. Na AZ vliegen er tien, elf spelers uit voor interlands. Baker en Solanke gaan naar Jong Engeland. Geweldig voor Solanke, hij is pas achttien."

Naast lof voor zijn eigen spelers is Bosz zeer te spreken over de FA. "Fantastisch hoe de Engelse bond clubs informeert. We worden werkelijk van alles op de hoogte gehouden. Wat ze doen, hoe ze ervoor staan. We krijgen alle data. Elk land overlegt wel, maar zo gedetailleerd als de FA heb ik het nooit gezien. Met de Nederlandse coaches hebben we ook contact, maar anders."
 

VoetbalPrimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: