7 november 2014 In de media

Bosz: “Reeks Feyenoord beëindigen”

Vitesse ontvangt zondagmiddag Feyenoord in de GelreDome. Trainer Peter Bosz wil de Rotterdammers na vijf zeges op rij in de Eredivisie een halt toe roepen.
Feyenoord boekte vijf competitiezeges op rij en was donderdag in de Europa League te sterk voor NK Rijeka (2-0). Bosz ziet dat de komende tegenstander sinds de start van dit seizoen is gegroeid onder de vleugels van collega Fred Rutten, die in het seizoen 2012/13 trainer was van Vitesse.

Goede serie

"Het is een echt team met natuurlijk voldoende individuele kwaliteiten. Ze zijn aan een goede serie bezig", zegt Bosz op de clubsite van Vitesse. "Aan ons de taak een einde aan die reeks te maken. Maar, dat ze het goed doen is duidelijk. Ook in de Europa League hebben ze donderdag een prima resultaat geboekt en weer de nul weten te houden."

"Wij daarentegen speelden vorige week onze minste wedstrijd van het seizoen. Als team functioneerden we gewoon niet goed. Dat was in de wedstrijden daarvoor wel grotendeels en in een aantal duels zelfs volledig goed", vertelt de ex-Feyenoorder, tussen juli 2006 en januari 2009 technisch directeur in Rotterdam-Zuid.

Verschillen

Het verschil tussen Vitesse en Feyenoord op de ranglijst is vijf punten in het voordeel van de ploeg van Rutten. "De verschillen in de Eredivisie zijn wekelijks klein, zelfs na speelronde 11 nog. Ons enige doel is zondag te winnen van Feyenoord", aldus Bosz, die weer een beroep kan doen op Guram Kashia en Zakaria Labyad.

Kashia vervangt de geschorste Arnold Kruiswijk, maar hoeveel speeltijd Labyad krijgt zegt de coach niet. "Hij heeft afgelopen maandag 45 minuten gespeeld met Jong Vitesse. Dat ging goed. Voordat jongens na een blessure weer minuten maken in het eerste is het belangrijk dat ze eerst voldoende wedstrijdritme opdoen."
 

Goal / Foto SV

Hoofdsponsor: