9 september 2016 In de media

Bosz: ‘Het is misschien een voordeel dat ik die jongens ken’

De speelwijze van Peter Bosz met Ajax is bekend en daar gaat ook niets aan veranderen. Dat zegt de trainer van de Amsterdamse club in de aanloop naar het competitieduel met Vitesse.
"Wij hebben een manier van spelen hebben en die bepaalt voor 95 procent hoe we spelen. Die andere vijf procent is op wie van de tegenstander we druk gaan zetten", laat Bosz optekenen op een persconferentie. Met Vitesse treft hij een voor hem bekende ploeg: van 2013 tot januari 2016 zwaaide Bosz de scepter in Arnhem.

"Zij kennen mij, maar misschien is het ook wel een voordeel dat ik die jongens ken. Wat de zwaktes van mijn systeem zijn? Dat weet iedereen in Nederland al wel vijf, zes jaar. Dan gaat het er dus om dat de uitvoering zo goed mogelijk is. Dat het druk zetten en het voetbal zo goed mogelijk gaan."

Bosz vindt het lastig te zeggen hoe ver hij nog van 'vastigheid' af zit. "Het is een hele geruststelling dat ik weet dat we in ieder geval tot de winterstop met deze groep gaan werken. Nu is het zaak dat we dat zo goed mogelijk gaan wegzetten. We hebben met één en twee controleurs gespeeld, daar moet je een keuze in gaan maken. Dat is de vastigheid waar we naar op zoek zijn."
 

Voetbalprimeur – Bew. SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: