18 december 2015 In de media

Bosz: ‘Je moet ook wel een keer tevreden zijn’

Vitesse won in oktober met 5-0 van FC Groningen en met 1-5 van PEC Zwolle: vrijdagavond sloot de club de eerste seizoenshelft af met zijn derde vijfklapper tegen FC Twente (5-1).
Peter Bosz en zijn spelers stegen daarmee (voorlopig) naar een vierde plaats, maar toch kon de coach niet verhullen dat hij graag nog wat hoger op de ranglijst had gestaan na de eerste zeventien duels.

Na afloop van de overwinning op FC Twente sprak Bosz met de NOS en gaf hij toe dat de eerste seizoenshelft er één was met veel gezichten. De manier waarop de 5-1 tot stand kwam was in dat opzicht wel exemplarisch, vond de coach: zijn team begon goed en agressief en zette druk naar voren tegen de gasten uit Enschede.

Na de 1-0 van Valeri Qazaishvili en de 2-0 van Milot Rashica speelde Vitesse echter niet goed door. “Je moet dan geen gekke dingen doen achterin”, gaf Bosz toe.

“Na een half uur gingen we slecht en laconiek verdedigen en die goal zag je aankomen. Of het een afspiegeling was van de eerste seizoenshelft? Ja, dat klopt wel”, vond Bosz. Hij kan niet honderd procent tevreden zijn over de eerste vijftig procent van het seizoen 2015/16, zoals hij eigenlijk nooit tevreden is.

“Misschien is dat wel een vervelende eigenschap van mij. We hadden kunnen winnen van PSV, dat is frustrerend. Aan de andere kant: voorlopig staan we vierde, even kijken wat er morgen gebeurt. Je moet ook wel een keer tevreden zijn.”
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: