8 februari 2014 In de media

Bosz: ‘Geen paniek, we moeten rustig blijven’

Vitesse zit in een spor­tieve crisis. „Het is belangrijk dat we rustig blijven en niet panike­ren”, zei trainer Peter Bosz gistera­vond na de 0-0 tegen ADO Den Haag in GelreDome.
De coach keek vooruit naar ko­mende zaterdag, wanneer de Arn­hemse club op bezoek gaat bij FC Twente. „Over het algemeen doen we het goed in dat soort wedstrij­den”, wees Bosz op eerdere top­wedstrijden. „Dat we vandaag niet hebben gewonnen, daar ben ik doodziek van.”

Bosz had zijn eigen ploeg niet meer herkend tegen ADO. „In de eerste helft zag ik een onherken­baar Vitesse”, sprak de coach. „Voor de eerste keer zag ik angst. Dat uitte zich doordat er veel te­rug en breed werd gespeeld in plaats van vooruit. In de rust heb ik mijn spelers gezegd dat ze fou­ten mogen maken, want dat hoort bij voetbal. Het is aan mij om de spelers te helpen dat ze niet bang zijn. In de tweede helft heb ik ook een beter Vitesse ge­zien. We zetten gelijk druk. Al was het vandaag niet goed ge­noeg.”

Bosz vond het wel verklaarbaar dat er angst in zijn ploeg zat. „Het is ook wel logisch. Neem een jon­gen als Lucas Piazon. Hij is net een paar weken 20 jaar. Hij heeft dit seizoen lovende kritieken ge­had, maar maakt nu ook mee wat het is gewisseld en uitgefloten te worden. Alle jonge jongens krij­gen daarmee te maken in hun loopbaan. Ik heb geprobeerd de spelers vertrouwen te geven, door vooraf weinig te wisselen. Alleen Traore voor Havenaar, omdat ik verwachtte dat onze spits in een kleine ruimte zou komen te spe­len en dat past Traore beter.”

Voor ADO-coach Henk Fräser voelde de 0-0 als een winstpunt. „Na een heftige en zware week moesten we naar één van de bete­re ploegen in de eredivisie. Dan weet je dat het loodzwaar wordt”, zei Fräser, de interim-hoofdtrai­ner na het ontslag van Maurice Steijn. „Complimenten voor de discipline die de spelers geduren­de de wedstrijd hebben getoond.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: