11 april 2015 In de media

Bosz: ”Traore heeft de potentie een wereldtopper te worden”

Peter Bosz was allang niet meer verbaasd dat Bertrand Traore Vitesse op bezoek bij Excelsior met zijn tiende en elfde goal een 1-2 zege bezorgde.
De coach van de Arnhemmers is al langer onder de indruk van de Burkinees en ziet in hem een potentiële topspeler.'Ik heb genoten van Traore', stelde Bosz bij de NOS in zijn analyse.

'Maar dat doe ik al langer. Ik zie hem iedere dag. En de training is vaak nog leuker dan de wedstrijd. Ik denk dat hij de potentie heeft om een wereldtopper te worden. Hi heeft een verfijnde techniek en ziet het sneller dan anderen. En het is ook gewoon een normale jongen. Dat moet je ook zijn om een topper te worden.

Hij kan wel aardig ballen', vervolgde de Vitesse-coach met gevoel voor understatement. 'Op de training zie je dat het geen toeval is wat hij allemaal doet.'

'Chelsea wil dat hij klaargestoomd wordt om daar in het eerste te spelen', ging Bosz verder over de Londense huurling. 'Wij zijn daarin een tussenstap. Maar of hij blijft, dat moet je niet aan mij vragen. Of ik het zou willen? Ach, dat zou ik inderdaad wel willen', gaf hij antwoord met een veelzeggende glimlach.
 

Godswonder

Zo lovend als Bosz over Traore was, zo negatief luidde zijn oordeel over de eerste helft van de Arnhemmers in Kralingen. 'In de eerste helft zijn wij heel slecht begonnen. Het was écht een godswonder dat we na tien minuten nog in de wedstrijd zaten. We gaven in die beginfase al drie waanzinnig grote kansen weg. In de tweede helft hebben we wel gedaan wat we moesten doen', was Bosz wel tevreden over wat hij na rust zag. 'De bal in een hoog tempo rondspelen. Daarom kwamen er openingen en bereikten we tussen de linies spelers. Dan zijn wij op ons gevaarlijkst.'

Bosz werd tevens gevraagd naar de tegengoal van Tom van Weert. Een treffer waarover het Vitesse-kamp zich beklaagde. De goalie zou zijn gehinderd door Sander Fischer, die in duel was met Guram Kashia. 'Je ziet dat onze keeper een tik krijgt omdat Fischer zijn arm naar achteren doet. Dan is het hinderen. Als je concludeert dat het door Kashia komt, is het een geldige goal. Uiteindelijk heb ik ook mijn spelers weggehaald bij de scheidsrechter. Je moet naar jezelf kijken en niet naar de scheidsrechter.'
 

Traore

Traore zelf sprak van een mooie avond. 'Twee keer scoren en winnen, dat is geweldig. Ik had zelfs drie of vier keer moeten scoren. Het kalenderjaar 2015 is tot dusver goed voor mij. Maar het gaat niet alleen om mij. De ploeg doet het ook heel erg goed', haalde hij de reeks van elf duels zonder nederlaag aan.

Over zijn toekomst kon de aanvaller nog weinig zeggen. 'Bij Chelsea zijn ze ook blij dat ik het goed doe. Ik moet nu vooral hard blijven werken en heb nog geen idee wat er gaat gebeuren. Ik focus me op de competitie met Vitesse en dan zie we aan het einde van het seizoen wel. Wat ik wil? Een zo hoog mogelijk niveau halen. Als ik nog een tussenstap nodig heb, dan doe ik dat', sloot hij een langer verblijf in Arnhem niet uit.
 

VI / Foto’s SV

Hoofdsponsor: