10 november 2012 In de media

Brama: “Vitesse is een serieuze titelkandidaat”

FC Twente speelt zondag de competitietopper tegen Vitesse in het Gelredome. De equipe van trainer Steve McClaren wil, na de teleurstellingen in de Europa League en KNVB Beker, koste wat kost de koppositie in de Eredivisie behouden.
Wout Brama verwacht een lastige klus, hij ziet de huidige nummer drie van de ranglijst als een geduchte concurrent.

Vitesse maakt al wekenlang een uitstekende indruk, met de uitzege op titelverdediger Ajax (0-2) in de vorige speelronde als voorlopig hoogtepunt. De ambitieuze Arnhemmers staan momenteel slechts vier punten achter op lijstaanvoerder FC Twente. “Het zal zondag een wedstrijd tussen twee topploegen worden. Vitesse beschikt in iedere linie over hele goede spelers”, zegt Brama tegen FCUpdate.nl. “Ik bestempel ze niet eens als outsider voor het kampioenschap. Ik denk namelijk dat ze een serieuze kanshebber zijn. Dat ontkennen ze zelf, maar dat is alleen om de druk bij de spelers weg te halen. Ze hopen zich nu nog in de luwte te kunnen ontwikkelen.”

Volgens de middenvelder speelt de komst van Fred Rutten een belangrijke rol in de goede prestaties van de Arnhemse club. “Hij is gewoon een hele goede trainer. Ik heb hem twee jaar meegemaakt bij FC Twente en hij heeft heel veel bijgedragen aan mijn ontwikkeling. Ik ben blij dat ik hem als jonge speler heb ontmoet.” Met het terughalen van Theo Janssen, eerder ook al actief in Enschede, heeft Vitesse volgens Brama afgelopen zomer nog een belangrijke slag geslagen. “Ik spreek hem nog wel eens, een geweldige vent. Hij brengt vuur in de wedstrijd en neemt de rest van de ploeg op sleeptouw. Ik ben een fan van Theo.”

Hoewel beide clubs in de top van de Eredivisie acteren, ziet Brama een belangrijk verschil tussen de opmars van FC Twente en Vitesse. “Onze club heeft een geleidelijke groei doorgemaakt, met een stabiel fundament van sponsors. Vitesse heeft de weg omhoog vrij plotseling ingeslagen dankzij een rijke eigenaar”, weet de aanvoerder van FC Twente. “Maar als die geldschieter wegvalt, ziet de toekomst er opeens heel anders uit. Voor zo’n scenario hoeft FC Twente gelukkig niet bang te zijn.”

FCUpdate / Foto’s SV

Hoofdsponsor: