31 januari 2020 In de media

Brenet derde winterse versterking

Joshua Brenet is de rest van dit seizoen Vitessenaar. De vleugelverdediger komt op huurbasis over van TSG 1899 Hoffenheim.
De 25-jarige verdediger begon zijn carrière in de jeugdopleiding bij Roda JC Kerkrade, maar brak uiteindelijk door bij PSV. Hij kende succesvolle jaren in de Lichtstad. Op 6 december 2012 debuteerde hij als PSV-speler in het betaalde voetbal tijdens de UEFA Europa League-wedstrijd tegen Napoli. Op zijn palmares prijken drie landstitels en tweemaal een Johan Cruijff Schaal, allen behaald in Eindhovense dienst. Vijf prijzen en vijf seizoenen later maakte Brenet de overstap naar het Duitse TSG 1899 Hoffenheim. In het eerste seizoen kwam Brenet tot veertien optredens in de Bundesliga. Dit seizoen kwam de verdediger tot twee duels in de DFB-Pokal, de Duitse bekercompetitie.

Brenet over zijn nieuwe avontuur: “Ik ken Vitesse als een club waar het altijd lastig was om tegen te spelen. Vitesse staat voor verzorgd voetbal en beschikt altijd over een goede selectie. Dat is ook de reden dat ik nu voor Vitesse heb gekozen. Ik ben gewend om voor de prijzen te spelen. Vitesse heeft als doel om Europees voetbal te halen, voor die prijs ga ik alles geven. Het helpt dat ik vanuit vroeger al wat jongens ken, bijvoorbeeld Remko Pasveer, Armando Obispo, Riechedly Bazoer, Oussama Tannane en Tim Matavz. Ik kreeg dan ook gelijk een warm gevoel bij de club.”

Technisch directeur Marc van Hintum: “Joshua is een speler die bij PSV al heeft bewezen wat zijn kwaliteiten zijn in de Nederlandse competitie. Hij moet de concurrentie op de backposities aangaan. Joshua kan op zowel de rechts- als linksbackpositie uit de voeten. Daarmee is ook de tot nog toe schaars bezette linksbackpositie weer dubbel bezet. We verhogen de onderlinge concurrentie, dat hoort bij topsport. Joshua is in de winterstop niet meegegaan op trainingskamp met Hoffenheim. Daardoor moet hij conditioneel zo snel mogelijk weer topfit worden. Wij gaan hem daarbij helpen zodat we snel van elkaar kunnen profiteren.”

Na Sondre Tronstad en Filip Möller Delaveris, is Brenet de derde versterking in de winterse transferperiode.
 

Vitesse / foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: