11 mei 2015 In de media

Brian van der Werff loopt komende week stage bij Vitesse

De 22-jarige doelman van Koninklijke HFC hoopt bij de Arnhemse eredivisionist in aanmerking te komen voor een contract.
Vitesse heeft met Eloy Room en Piet Velthuizen twee uitstekende keepers in huis, dus lijken de mogelijkheden voor Van der Werff beperkt.

,,Dat is voor mij alleen maar gunstig’’, zegt de goalie uit Hoorn. ,,Want dat betekent dat ik derde of vierde keeper zou worden en bij Jong Vitesse wordt ingedeeld. Daar kom ik in ieder geval aan wedstrijden toe en dat is op mijn leeftijd het belangrijkste.’’

Mocht de stage in Arnhem niet tot een overeenkomst leiden, dan staat Van der Werff komend seizoen onder de lat bij de amateurs van Ajax. De Amsterdammers debuteerden dit seizoen in de zaterdagtopklasse, maar slaagden er niet in degradatie te voorkomen.

De ploeg wordt getraind door Bart Logchies, die na de zomer wordt opgevolgd door oud-prof Jorg Smeets die overkomt van de Huizense zaterdageersteklasser Zuidvogels. Bij Ajax voetbalt onder andere ex-prof Yuri Rose.

Van der Werff liep eerder stage bij Telstar, maar dat heeft niet geleid tot een contractaanbieding. Overigens kon het laatste deel van zijn stage bij de Velsense eerstedivisionist niet doorgaan, omdat HFC daar geen toestemming voor gaf.

Van der Werff kwam in 2011 van de profs van Volendam naar de Koninklijke. In zijn eerste seizoen wist hij direct Gerard van Rossum uit de basis te verdrijven. Dit jaar is hij zijn plaats kwijtgeraakt aan de routinier.
 

HaarlemsDagblad / Foto HFC

Hoofdsponsor: